RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillehammer vant «mjøsderbyet»

VANT: Lillehammer og Joachim Fridtjov Jensen kunne juble for seier torsdag kveld.
VANT: Lillehammer og Joachim Fridtjov Jensen kunne juble for seier torsdag kveld. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Snudde kampen mot Storhamar.

Lillehammer vant torsdag kveld det tradisjonsrike «mjøsderbyet» i Get-ligaen 5-2.

Det var stikk i strid med det formen skulle tilsi før kampstart.

Storhamar sto med fire strake seire og henholdsvis 27-7 i målforskjell før torsdagens kamp i Lillehammer, mens Lillehammer hadde tapt fire av sine fem siste kamper.

- Jeg synes vi er det beste laget i de to første periodene, og jeg kan egentlig ikke helt forstå hva som skjedde i tredje periode. Greit at de scorer 3-2-målet i overtall, men vi kan ikke opptre på den måten, sier Storhamars Joakim Jensen til Hamar Arbeiderblad etter kampen.

Han roser Lillehammer-keeper Brian Foster, som spilte en god kamp i Kristins Hall.

- Han står en god kamp, men vi skyter han også god. Vi tar skudd fra elendige vinkler i stedet for å ha litt is i magen og finne bedre steder å skyte fra, sier Jensen.

Første periode var jevnspilt, men veteranen Pål Johnsen utnyttet en feil fra Lillehammers Derek Arnol og sendte Storhamar i ledelsen. Senere i perioden slo bortelaget tilbake da Dag Morten Wehn utlignet med et lurt skudd mellom beina på keeper.

I andre periode fant igjen Pål Johnsen nettmaskene da han rev seg løs og satte pucken i mål fra fem meter. Men igjen utlignet Lillehammer, denne gang ved John Armstrong.

Men derfra og ut handlet alt om Lillehammer, og alt ble avgjort i tredje periode.

Tre scoringer fra henholdsvis Derek Arnold, Mikael Zettergren og Endre Medby, to av dem i overtall, sørget for en viktig seier for Lillehammer, og kampen endte dermed 5-2 til hjemmelaget.

Etter 11 runder ligger Lillehammer på femteplass, mens Storhamar ligger to knepp under på en syvendeplass.

I Stjernehallen var det målløst etter to perioder mellom Stjernen og Manglerud Star. Gjestene fra Oslo tok ledelsen med 1-0 før vertene skjønte alvoret og scoret to ganger uten at MS klarte å svare. Også Stjernen passerte Storhamar på tabellen, begge lagene har 16 poeng.

Frisk Asker har imponert stort denne sesongen og hadde ingen problemer med å slå bunnlaget Kongsvinger med komfortable 7-2. Frisk holder 4.-plassen med sine 21 poeng.

Vålerenga har så langt skuffet stort, og Espen «Shampo» Knutsens utvalgte har havnet hele 15 poeng bak Stavanger. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt.

På Jordal scoret Wacey Rabbit to mål i løpet av de to første periodene. Hans 1-0 scoring ble diskutert i TV 2 s hockeystudio, og det kunne fort ha endt med annullering etter en stygg takling av en Vålerenga-spiller.

Vålerenga reduserte ved Tobias Lindström tidlig i siste periode, men da Steffen Thoresen gjorde 3-1 med under fire minutter igjen på kampuret var kampen kjørt.

Hele tabellen finner du her.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere