Lindsey Vonn viste ingen rekordform

JAKTER PÅ VM-FORMEN: Lindsey Vonn.

JAKTER PÅ VM-FORMEN: Lindsey Vonn. Foto: Armando Trovati (Ap / NTB scanpix)

... mens Ragnhild Mowinckel tangerte karrierebeste i utfor.

Anne Marie Moser-Pröll beholdt rekorden med 62 verdenscupseirer i alpint for kvinner. Lindsey Vonn bommet skikkelig i rekordjakten.

Den amerikanske jenta hadde ikke dagen, fikk ikke sving på kjøringen sin og endte på en tiendeplass. 30-åringen ble slått av den italienske vinneren Elena Fanchini med 0,75 sekund.

Fanchini som sikret karrierens andre verdenscupseier, kjørte inn til 1.09,53 i den noe forkortede utfortraseen jentene kjørte i Cortina. Hun var 15 hundredeler foran canadiske Larisa Yurkiw.

Tyske Viktoria Rebensburg tok tredjeplassen 31 hundredeler bak, mens den østerrikske favoritten, Anna Fenninger, ble nummer fem. Hun var et drøyt halvsekund bak Fanchini.

Norge hadde med Ragnhild Mowinckel. Fra startnummer 32 kjørte hun inn til 1.10,99. Det holdt til 24.-plass og tangering av karrierebeste i utfor. Hun hadde også den samme plasseringen i utforen i Val d'Isere for to helger siden.

Mowinckel var den eneste norske deltakeren i rennet fredag, og verdenscupen for kvinner fortsetter i Cortina både lørdag og søndag.

Rennet i Cortina d'Ampezzo fredag er en erstatning for det avlyste rennet fra Bad Kleinkirchheim sist helg. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag