*Nettavisen* Sport.

Løfshus: - Synes mest synd på gutten

SPÅR JA: Landslagssjef Vidar Løfshus tror Petter Northug skriver under på representasjonsavtalen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Landslagssjefen planlegger for en sesong uten Petter Northug.

30.10.14 06:54

Lørdag er absolutt siste frist for Petter Northug hvis han skal gå VM i Falun for Norge.

Da må representasjonsavtalen med skiforbundet undertegnes.

Til Dagbladet forteller landslagssjef Vidar Løfshus at han ikke bekymrer seg for Northugs valg.

- Det er ikke noe forstyrrende for meg, for jeg har planlagt uten ham i år også. Sånn er det bare, jeg må bare gjøre det, jeg kan ikke sitte og vente. Så lenge han ikke har skrevet under, så er ikke han en del av mine planer. Men jeg håper jo for guds skyld at han skriver under og at vi får se ham i godt, gammelt slag i Falun. Men jeg kan ikke planlegge med det, sier Løfshus til Dagbladet.

Punktet som skal være årsaken til den fortsatt manglende signaturen, skal være uenigheten om Northug skal få lov til å selge sin egen kleskolleksjon mens han er i sesong.

Og lørdag er siste frist for å bli enige, uansett utfall.

- Jeg er selvsagt ikke så opphengt i datoen. Jeg synes først og fremst synd på gutten. At han ikke får gått skirenn, hvis det skulle bli enden på visa. Da er det nok enden på en lang karriere også. Ja, ikke så lang karriere, kanskje, men kort og god karriere. Men jeg er overbevist om at han kommer til å skrive under, så jeg er ikke redd for det, sier Løfshus, som også uttaler at situasjonen nå er kommet dit at «vi sitter og krangler om kroner»

Northugs manager Are Sørum Langås skriver i en sms til avisen at Løfshus må få ha sine meninger, og at Northug-leiren ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Dersom Northug ikke blir enig med Norges Skiforbund, har trønderen antydet at han satser på langløp.

Northug trener nå på breen i Val Senales. Han har lagt treningsopphold til samme sted hvor langrennslandslagene oppholder seg foran VM-sesongen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag