I et intervju med VG sier Løfshus at han ikke forstår seg på dem som kritiserer Martin Johnsrud Sundbys intervjuboikott av Lersveen.

- Det er aldri heldig at en løper ikke vil la seg intervjue av en reporter. Men i dette tilfellet er det fullt forståelig, slik jeg ser det. I dekningen har Ernst vært forutinntatt og gitt uttrykk for et motiv der han vil vise at Martin er en juksemaker som har spekulert i medisinbruk, sier Løfshus til VG.

Bakgrunnen for konflikten er at Johnsrud Sundby ikke lenger vil la seg intervjue av TV 2s mangeårige langrennsreporter. Sundby mener Lersveen har latt sterke personlige meninger prege det han omtaler som en ensidig og forutinntatt journalistikk.

Forholdet mellom Lersveen og Norges Skiforbund har ifølge langrennssjefen vært betent lenge.

- På det landslaget jeg er sjef for, så er det mange som har reagert kraftig på Ernsts oppførsel. Det er mange som har uttrykt sterk misnøye med ham, og det er mange som ikke har villet la seg intervjue av ham. Så enkelt har det vært. De opplever rett og slett at han ikke viser dem respekt. De opplever at han ikke er interessert i svaret han gir, og at han har en egen agenda, sier Løfshus til VG.

Han hevder det er flere løpere som opplever Lersveen som bøllete.

Lersveen har jobbet tett på langrennslandslaget i mange år. De siste månedene har han opplevd å bli filmet og «passet på» av representanter fra landslaget.

TV 2-profilen sa nylig til Nettavisen at han føler han har fått et «møkkamann-stempel» i skimiljøet.

Likevel går det nå mot et forsoningsmøte mellom partene, skriver VG.

Les også: Johaug til TV 2-Ernst: - Nå må du gjøre jobben din