*Nettavisen* Sport.

Løseth: - Det var rett og slett tungt og en dårlig dag på jobben

SKUFFET: Nina Løseth var skuffet over at det ikke ble klaff for henne i verdenscupfinalen i slalåm i Meribel lørdag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Skuffende sesongavslutning for Nina Løseth.

21.03.15 12:55

Nina Løseth hadde ikke dagen og endte på 19.-plassen i slalåmrennet i verdenscupfinalen lørdag. Det var hun absolutt ikke veldig fornøyd med.

- Jeg ble for passiv. Det var rett og slett tungt og en dårlig dag på jobben, sa Nina Løseth til NTB etter å ha blitt slått av vinneren, Mikaela Shiffrin fra USA med 2,23 sekunder.

Ålesund-jenta kom aldri inn i løpet og hadde problemer med å finne rytmen. Det kan ha sammenheng med en liten skade hun pådro seg da hun falt under VM i Beaver Creek og også hadde et fall like etterpå.

- Jo, jeg sliter litt med ryggen og har noen problemer, men har valgt ikke å snakke så mye om det, sa Løseth til NTB etter det siste verdenscuprennet i slalåm.

Shiffrin tok seieren i avslutningen lørdag. Det var ikke uventet, selv om hun lå på annenplassen etter første omgang. Da ledet svenske Frida Hansdotter med sju hundredeler.

Små marginer
Det skilte fem små hundredeler mellom Shiffrin og Hansdotter etter finaleomgangen, så marginene var veldig små. Veronika Velez Zuzulova fra Slovakia beholdt tredjeplassen sin fra første omgang. Hun ble slått av Shiffrin med 40 hundredeler etter å ha kjørt en god finaleomgang.

Da var det forresten østerrikske Bernadette Schild som hadde best omgangstid, men hun kjørte så svakt i den første omgangen at det bare ble 22.-plass på henne totalt.

Løseth kjørte litt bedre i den andre omgangen, men var ikke fornøyd.

– Nei, jeg er skuffet når jeg står her nå, selv om jeg må innrømme at sesongen sett over ett har vært bra. Jeg har tatt noen skritt i år, sa Løseth. Hun har, blant annet, tatt sine første pallplasseringer i verdenscupen, og det er fin ballast å ta med seg inn mot neste sesong.

- Mye vil ha mer
- Jeg har tatt store steg denne sesongen. Det har vært mange oppturer og veldig mange plasseringer jeg må si meg godt fornøyd med. Likevel er det slik at jeg er skuffet nå, for mye vil ha mer. Jeg følte at jeg ikke fikk tatt ut det jeg er god for i dette siste slalåmrennet, sa Løseth.

Hun var enig i at sesongen sett samlet gir henne et godt grunnlag til å ta fatt på treningen og oppkjøringen mot 2016-sesongen, en sesong uten store mesterskap. Da vil det kun bli verdenscupen å konsentrere seg om.

- Jeg er mye nærmere de beste nå enn jeg har vært tidligere. Det er gøy å henge så bra med i verdenscupen når jeg har full klaff, slo Nina Løseth fast overfor NTB lørdag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.