*Nettavisen* Sport.

Løseth med 6.-plass og karrierebeste i Aspen

Nina Løseth kjørte inn til sjetteplassen i verdenscuprennet i storslalåm i Aspen fredag. Det var karrierebeste for henne i verdenscupen i storslalåm. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nina Løseth satset maksimalt i finaleomgangen i storslalåmrennet i Aspen fredag og kjørte inn til sin beste plassering i verdenscupen i storslalåm noensinne.

Det endte med sjetteplass til slutt etter at hun lå på 14.-plass etter den første omgangen. Hun hadde den fjerde beste omgangstiden i finaleomgangen.

Fra før har Løseth, som egentlig er slalåmekspert, tre niendeplasser som best i storslalåm. Hun har vært på seierspallen en gang i verdenscupen, og det skjedde da hun kapret en tredjeplassen i slalåmrennet i Zagreb i fjor.

Sveitsiske Lara Gut gikk til topps i sesongens andre slalåm, renn for kvinner. Hun fikk 2.02,51 og var ti hundredeler bedre enn østerrikeren Eva-Maria Brem. Italienske Federica Brignone tok tredjeplassen. Hun var 34 hundredeler bak den sveitsiske vinneren.

Løseth, som innledet verdenscupsesongen med en litt skuffende 18.-plass i rennet i Sölden for en måned siden, var 1,04 sekund fra en plass på seierspallen og gjorde en strålende innsats.

Ragnhild Mowinckel var også med i Aspen fredag. Hun endte på 32.-plass etter første omgang og ble slått ut etter et heller mislykket renn.

Amerikanske Michaela Shiffrin ledet etter første omgangen på hjemmebane i Aspen. Hun kjørte solid også i finaleomgangen, helt til det gjensto to porter. DA gikk hun over ende og kom aldri til mål. Det ble en svært dramatisk og skuffende avslutning på rennet for det amerikanske publikummet. (©NTB)

Annonsebilag