Lover Romøren ny sjanse

TIL PLANICA: Sportssjef Clas Brede Bråthen bekrefter at Bjørn Einar Romøren får hoppe i verdenscupavslutningen i Planica.

TIL PLANICA: Sportssjef Clas Brede Bråthen bekrefter at Bjørn Einar Romøren får hoppe i verdenscupavslutningen i Planica.

Bjørn Einar Romøren får avslutte sesongen i verdenscupen.

18.03.14 11:06

Oppturen fortsetter for Bjørn Einar Romøren etter at han forrige uke ble valgt som én av fire til å representere Norge i skiflyings-VM i Harrachov.

Dessverre for hopperne ble det kun én konkurransedag i Tsjekkia på grunn av vanskelige værforhold. Med kun to hopp, måtte Romøren nøye seg med en 18. plass, men nå lover sportssjef Clas Brede Bråthen Hosle-hopperen en ny mulighet til å konkurrere blant verdens beste hoppere.

- Bjørn Einar Romøren reiser til Planica, sier Bråthen til Nettavisen.

Første verdenscuprenn på to år
Verdenscupavslutningen i hopp arrangeres i slovenske Planica kommende helg.

Det betyr at Romøren får muligheten til å hoppe verdenscuprenn for første gang siden 18. mars 2012.

- Jeg synes Bjørn Einar har vist bedre hopping nå enn hva han har vist siden 2009, sier Bråthen.

Romøren: - Artig
Romøren er selv veldig glad for å få sjansen.

- Det er veldig artig. Det er veldig bra å få sjansen når ting stemmer, sier Romøren til Nettavisen.

- Jeg har aldri hoppet i bakken før. Jeg vet ikke om det er noen av de andre som har hoppet der heller. Det har vel vært noen COC-renn der, men jeg har i hvert fall ikke hoppet der, sier Hosle-hopperen.

Verdenscupavslutnigen foregår som regel i skiflygingsbakken i Planica, men på grunn av at de utvider bakken, er den ikke klar før neste sesong. Det betyr at helgens kommende renn foregår i bakken med en størrelse på 139 meter.

- Vi får håpe at det er en fin hoppbakke, man skulle ikke tro noe annet. Det kommer sikkert til å gå fint, men det blir spesielt å reise til Planica uten å prøve storbakken. Men når den ikke er klar, så er den ikke klar. Man får ikke gjort noe med det, sier 32-åringen.

Frister med hopp på 250 meter
Romøren har tidligere uttalt til Nettavisen
at han trolig legger opp etter denne sesongen, men har den siste tiden bestemt seg for å utsette valget til etter sesongen.

32-åringen er imidlertid klar på at det frister å prøve den nye skiflygingsbakken i Planica når den står ferdig neste vinter.

- Det er klart at det frister. Det er ingenting å lure på. Det har hele tiden vært et veldig stort mål. Jeg har hele tiden gledet meg til at den bakken skulle være klar og det å få muligheten til å sette personlig rekord og kanskje få til noen svev ned mot 250 meter.

Får skryt av Stöckl
Også landslagstrener Alexander Stöckl skryter av 32 år gamle Romøren.

- Jeg synes hoppingen hans er bra. Det er et steg opp. Jeg synes han har gjort en fantastisk jobb hjemme med Kollenhopp og med Roy Myrdal. Han har trent seg hele veien opp. Det synes jeg er bra. Det viser at vi har trenere i systemet, som klarer å få hoppere inn i verdenscupen, sier Stöckl til Nettavisen.

Romøre er allerede klar for en tur til Planica, men Stöckl venter på svar fra Anders Jacobsen før det endelige uttaket til sesongens siste verdenscuphelg er klart.

- Vi har ikke laget helt klart ennå. Vi venter fortsatt på Jacobsen. Han er på Lillehammer og trener akkurat nå, så vi tar en siste avgjørelse etter det. Det blir rundt klokken 14, forklarer østerrikeren.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.