RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKEPTISK: Finn Hågen Krogh er skeptisk til mix-stafett i langrenn.
SKEPTISK: Finn Hågen Krogh er skeptisk til mix-stafett i langrenn. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Løperne skeptiske til FIS-forslag om mix-stafett

Sist oppdatert:
Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn. Ikke alle synes det er en god idé.

Forslaget om en stafett med menn og kvinner på samme lag er oppe til diskusjon i FIS. Ulvang mener dette kan bli god underholdning.

– På Lillehammer var det åtte nasjoner til start under kvinnestafetten, mens det var 14 nasjoner under herrestafetten. Med en mix-stafett med to herrer og to damer ville vi hatt minst 14-15 nasjoner til start, og det blir god underholdning, forklarer Ulvang til NRK.

Skiskytterne har en stafett med to kvinner og to menn på samme lag, og dette har vært en suksess blant skiskytterne, men i langrenn er flere løpere skeptiske.

Ingen betydning

FIS ønsker å unngå den store norske dominansen man har sett i langrenn i starten av denne sesongen. I søndagens stafett for menn i Lillehammer ble det norske lag på de tre første plassene. Blant kvinnene ble det også norsk seier, men der tapetserte ikke løperne seierspallen på samme måte som i klassen for menn.

Finn Hågen Krogh som var med på det norske laget som tok annenplassen i søndagens stafett, tror ikke andre nasjoner vil komme nærmere Norge om det blir innført mix-stafett.

– Jeg er i utgangspunktet ikke for den typen øvelser, for vi har nok øvelser som det er, mener Krogh.

– Norge er sterk både på dame- og herresiden, og jeg tror ikke noen andre nasjoner ville komme noe nærmere vårt nivå av den grunn. De må rett og slett bare jobbe mer og bli bedre på ski, sier Krogh videre.

Frister ikke

Finnmarkingen lar seg i alle fall ikke friste av mix-stafett. som nevnt har skiskytterne en slik stafett med både kvinner og menn på samme lag. I alpint er det også slik, en lagkamp i parallellkjøring med representanter fra begge kjønn. Hopp har også en tilsvarende lagkonkurranse, men i langrenn har det til nå ikke vært snakk om det.

Niklas Dyrhaug som var med på det norske vinnerlaget i Lillehammer, er i motsetning til Krogh positiv til å prøve ut noe nytt.

– Jeg tror mix-stafett kunne vært kunne vært en spennende konkurranseform. Vi har jo mange gode løpere her i landet blant begge kjønn, sier Dyrhaug.

I år kommer det ikke til å bli gjort noen forandringer, men Ulvang forteller at mix-stafett kan bli innført fra neste sesong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere