RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magiske Johnsen reddet Storhamar-håpet

MATCHVINNER: Pål Johnsen snudde for Storhamar da det så som mørkest ut.
MATCHVINNER: Pål Johnsen snudde for Storhamar da det så som mørkest ut. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga var i ferd med å gjøre rent bord.

Morten Ask og Mathias Trygg hadde scoret hvert sitt mål for Vålerenga, og sørget for 2-1-ledelse for oslolaget i den fjerde semifinalekampen mot Storhamar.

Målet til Trygg kom 8,56 ut i tredje periode. Det var bare litt mer enn en halv periode igjen til Vålerenga kunne gå av isen med 4-0-seier i best-av-sju-serien.

Storhamar-veteranen Pål Johnsen fylte nettopp 38 år, og har spilt toppseriehockey i over halvparten av livet - han debuterte allerede i 1992, men «Magic Johnsen» er ikke lei hockey av den grunn. Han vil spille mer.

Ikke bare noterte han seg for en assist da Christian Larrivee satte inn 1-0 for Storhamar i første periode, han utlignet også til 2-2 tre minutter etter at Vålerenga gikk opp i ledelsen.

2-2 holdt seg lenge nok til at tilskuerne i Hamar OL-amfi regnet med at spilleforlengelse ville bli nødvendig, men Pål Johnsen satte en stopper for både det og Vålerengas 4-0-avansement da han 23 sekunder før slutt satte pucken i mål for andre gang i kampen.

3-2 helt på tampen. Larrivee bidro for øvrig med assist på begge målene til Johnsen, slik at begge to endte opp med tre poeng i den fjerde semifinalekampen.

Vålerenga må dermed ut i en femte kamp - minst. Neste kamp spilles i Oslo lørdag.

Lillehammer og Storhamar klarte ikke å avgjøre sin fjerde semifinalekamp i ordinær tid. Det sto 2-2 etter 60 minutter. Og det ble ikke en avgjørelse før i andre ekstraomgang, da Lillehammer avgjorde kampen til sin fordel gjennom Dag Morten Wehn.

Dermed står det 2-2 i kampserien. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere