*Nettavisen* Sport.

Maktdemonstrasjon av Bjørgen

Marit Bjørgen overbeviste på jaktstarten i Tour de Ski søndag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Marit Bjørgen knuste alle.

04.01.15 11:56

Marit Bjørgen (34) holdt unna til konkurrentene og vant den klassiske jaktstarten i Tour de Ski søndag etter et overbevisende løp.

Den norske langrennsdronningen gikk ut 15 sekunder foran Heidi Weng og 28 sekunder foran Therese Johaug, men lagvenninnene var aldri i nærheten av å ta igjen Bjørgen.

I mål var 34-åringen 54,2 sekunder foran Weng som ble nummer to, mens Therese Johaug var 56,8 sekunder bak vinneren på tredjeplass.

Bjørgen: - Fantastisk løp
Bjørgen var strålende fornøyd med seieren.

- Planene min var å fokusere på mitt eget løp. Jeg hørte på andre runden at jeg dro fra de andre, og på slutten hørte jeg at jeg var over 50 sekunder foran. Det var et fantastisk løp, sier Bjørgen i et intervju vist på NRK.

- Jeg var litt bekymret i starten fordi det var isete, men jeg hadde utrolige ski i dag. Takk til gutta i smørebua. Dette er en bra start. Etter to løp, leder jeg med nesten et minutt, forteller Bjørgen.

- Må ha flaks
Therese Johaug mener avstanden opp til Marit Bjørgen ikke må være på mer en et minutt før siste etappe i Tour de Ski, om hun skal ha noen sjanse til å slå lagvenninnen.

- Det kommer en sprint også nå, så det blir hardt. Men det skal kjempes om to andre pallplasser også opp slalåmbakken. Det er mye som kan skje, men jeg må nok ha litt flaks nå, sier Johaug til NRK.

I motsetning til Bjørgen, var Johaug ikke like fornøyd med egne ski søndag.

-Det var litt tungt. Jeg følte jeg hadde en god start, men jeg kjente at det ikke bare var å kjøre på i dag. Jeg hadde ikke så godt feste i bakkene og det ble litt tungt, forteller Johaug.

Kowalczyk sviktet
Polske Justyna Kowalczyk hadde håp om å ta innpå Bjørgen i den klassiske jaktstarten, men polakken hadde ingen god dag i løypa i Oberstdorf.

Nå spørs det om håpet om en Tour de Ski-seier allerede er knust. Hun startet kun 35 sekunder bak Bjørgen, men i mål på jaktstarten var Kowalczyk 1 minutt og 39 sekunder bak den norske jenta på en sjetteplass.

- Det var et veldig tøft løp. Jeg prøvde å ta igjen de norske i starten av løpet, men etter 5-6 kilometer følte jeg meg trøtt. Men det var greit, sjetteplass er ikke så ille, sier Kowalczyk til NRK etter løpet.

Slik gikk det med de andre norske jentene:
1. Marit Bjørgen

9. Ingvild Flugstad Østberg +1:46,3
10. Ragnhild Haga +1:47,3
17. Maiken Caspersen Falla +1:58,3
Martine Ek Hagen startet ikke på grunn av sykdom

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.