RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manglerud Star tar Rosenborgs plass

OPP: Manglerud Star tar over plassen til Rosenborg.
OPP: Manglerud Star tar over plassen til Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Og Tønsberg spiller i 1. divisjon neste sesong.

Manglerud Star er tildelt lisens og overtar Rosenborgs plass i eliteserien ishockey. Samtidig er det klart at Tønsberg får ta steget ned i 1. divisjon.

Det har styret i Norges Ishockeyforbund besluttet. Kongsvinger får tilbud om å overta Tønsbergs plass i eliteserien, men det er en forutsetning at klubben søker om lisens og får den godkjent.

Kongsvinger har allerede lisens for spill i 1. divisjon, men må justere den slik at den er tilpasset driften av et lag på øverste nivå i norsk ishockey, melder NIHF i en pressemelding torsdag kveld.

Manglerud Star fikk tilsvarende tilbud da Rosenborg ikke fikk lisens, og osloklubbens søknad er nå godkjent.

Rask behandling

Torsdag ble det kjent at Tønsberg Vikings på grunn av vanskelig økonomi ønsket å gi fra seg eliteserielisensen og i stedet spille i 1. divisjon.

- Videre satsing vil ende i konkurs og mulig lisens i 3. divisjon eller permanent nedleggelse, skrev Tønsberg i en pressemelding.

Allerede torsdag godtok forbundsstyret klubbens søknad om spill i 1. divisjon.

Nylig mistet Rosenborg sin plass i eliteserien.

- Det er ikke noe nytt at ishockeyklubber sliter, og det er en situasjon vi ikke synes er hyggelig, men klubbene må ta ansvar. Det er det jeg føler at Tønsberg nå har gjort, sa generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til NTB.

Leve på forskudd

- Tendensen rundt om har nok vært at man har brukt pengene på forskudd. Jeg føler at vi er på riktig vei, og vi har tro på at det som gjøres ute i klubbene. Målet for alle må være å ha god nok økonomi slik at det hele går rundt. Dette tar tid, og vi er midt inne i en prosess, fortsatte Eide.

- Vi har nå en kortsiktig gjelds- og likviditetsutfordring som må håndteres de neste ukene. Dette betyr at vi ikke har det økonomiske grunnlaget som var planlagt, og som ble ansett som nødvendig for å sikre en forsvarlig satsing. Dette må løses ved spill i 1. divisjon, sa Tønsbergs styreleder Kjetil Asplin til Tønsbergs Blad. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere