RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maren Lundby sikret nok en verdenscupseier i Sapporo


Oslo 20171130. Maren Lundby fleiper med japanske journalister etter torsdagens kvalifisering før helgens hopprenn på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20171130. Maren Lundby fleiper med japanske journalister etter torsdagens kvalifisering før helgens hopprenn på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Maren Lundby sikret sin fjerde verdenscupseier i OL-sesongen og sin åttende totalt natt til søndag i Sapporo i Japan.

Lundby sikret dermed for første gang sin tredje strake seier i verdenscupen. Hun hoppet hele 98,5 meter i finaleomgangen og sikret seg 251,6 poeng. Verdenscuplederen fra Kolbukameratene utklasset dermed hoppdronningen Takanashi med 20,2 poeng.

Les også: Lundby viser gulltakter foran OL

– Jeg er veldig fornøyd. To gode hopp. Jeg vant i går, men gjorde likevel noen tekniske endringer. Jeg var mindre aggressiv i ovarennet. Det var tøft mentalt, men jeg er glad det fungerte, sier Lundby til FIS etter rennet.

Japanske Takanashi, som var på hjemmebane, endte på andreplass med 93 meter i finaleomgangen og 231,4 poeng. Japaneren forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.

Tyske Althaus sikret tredjeplassen med 89 meter i finaleomgangen og 230,2 poeng.

Lundby ledet allerede etter første omgang. Da var det Althaus som hadde andreplassen og Takanashi på tredje.

Det var to andre norske utøver med i søndagens hopprenn. Anna Odine Strøm kom på 15.-plass etter å ha hoppet 79 meter i finaleomgangen. Silje Opseth var like bak og endte på 17.-plass med en distanse på 83,5 meter i den andre og siste omgangen. De to fikk en poengsum på henholdsvis 187,8 og 185,1.

Neste runde i verdenscupen går i den japanske byen Zao.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere