*Nettavisen* Sport.

Marerittkamp for Rangers' keeperstjerne

DÅRLIG DAG: Henrik Lundqvist var ikke på sitt vante nivå mot Tampa Bay Lightning. Foto: Bruce Bennett (Afp)

Blir pustet i nakken av reserven.

02.12.14 06:29

RANGERS - TAMPA BAY 3-6:

NEW YORK (Nettavisen): For en uke siden så alt godt ut for New York Rangers’ superstjerne Henrik Lundqvist.

Med 5-0 seieren over Montreal holdt han buret rent for fjerde gang i sesongen, dobbelt så mange ganger som han gjorde under hele fjorårssesongen.

Svensken så endelig ut som den fenomenale spilleren han var under årets sluttspill. Men så kom kampene mot Tampa Bay Lightning og Philadelphia Flyers.

I nattens kamp mot Tampa slapp den svenske landslagspilleren inn 5 mål på 20 skudd. Det er en redningsprosent langt unna hva man forventer av en keeper i NHL for å si det mildt.

- Jeg må jobbe hardere for å kunne redde pucker når jeg blir skjermet, sier Lundqvist, til et samlet pressekorps etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Reserve
I kampen mot Philadelphia på lørdag slapp Lundqvist inn 2 mål på 23 skudd. Det hadde vært regnet som godkjent hvis ikke reservekeeper Cam Talbot hadde holdt buret rent mot samme lag to ganger tidligere i uka.

I fjor på samme tid fikk Talbot opptil flere kamper i buret da Lundqvist var i dårlig form, men så langt ser det ut til at Vigneault ikke er helt klar for det ennå.

- Hank har konkurranseinstinkt. Han jobber ekstremt hardt, og er veldig selvkritisk. Men akkurat som med resten av laget så må vi kunne spille vårt beste spill oftere, sier Vigneault på pressekonferansen etter kampen.

Tre tap
Kampen mot Tampa var den tredje kampen mellom lagene denne måneden. Alle kampene endte med tap for blåtrøyene. Selv om det fortsatt er tidlig i sesongen så er det litt urovekkende for et lag som har ambisjoner om å gjenta fjorårets sluttspillbragd.

- Vi spilte mot dem tre ganger på to uker. Hvis du ikke gjør det bra minst en gang så er det vanskelig. Vi har en liten pause nå. Vi må bruke den tiden til å trene på de tingene vi trenger å jobbe med, sier Martin St. Louis.

Tampa tok ledelsen 1-0 etter 6,42 minutter ved Tyler Johnson. Kevin Hayes utlignet til 1-1 etter 12,14 minutter. Brett Connolly ga Tampa tilbake ledelsen etter 16 minutter i samme periode.

I andre periode utlignet Jesper Fast etter 2,42 minutter. Martin St. Louis snudde kampen syv minutter senere. Matthew Carle utlignet til 3-3 etter 14,23 minutter. Connolly scoret sitt andre for dagen da Tampa tok ledelsen 4-3 etter 5,44 minutter i siste periode.

Johnson scoret også sitt andre da Tampe økte til 5-3 bare minuttet senere. Med 27 sekunder igjen å spille satte Ondrej Palat inn 6-3 i tomt Rangers-bur.

Mats Zuccarello hadde ingen god dag på isen og gikk av banen uten poeng.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag