Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marginene holdt de norske skiskytterjentene utenfor pallen

LØFTET SEG: Tiril Eckhoff fikk dreisen på skytingen under stafetten i tyske Ruhpolding.
LØFTET SEG: Tiril Eckhoff fikk dreisen på skytingen under stafetten i tyske Ruhpolding. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To millimeterbom ødela for stafettlaget.

Tiril Eckhoff har slitt på standplass denne sesongen, spesielt på stående skyting, men i kvinnenes verdenscupstafett i Ruhpolding på lørdag var det fremgang å spore for den 27 år gamle jenta fra Bærum.

Kun det som NRK-ekspert Ola Lunde kalte en «millimeterbom» hindret Eckhoff fem treff på nettopp stående skyting. Ett eneste ekstraskudd på liggende gjorde at hun gikk Norge opp i medaljekampen.

- Dette er framgang som Tiril Eckhoff trenger, for hun er et medaljehåp i OL dersom skytingen begynner å sitte, sa NRKs Andreas Stabrun Smith da Eckhoff var ferdig på standplass.

Alle de norske jentene leverte en god stafett, men to bom fra Marte Olsbu på siste stående førte til fjerdeplass til slutt. Tyskland vant stafetten, foran Italia og Sverige.

Sprudlende i sporet

Synnøve Solemdal gikk første etappe for de norske jentene, og 28-åringen startet godt. På første liggende gikk fem av fem blinker ned, og Solemdal var med i tetgruppa. På stående trengte hun ett ekstraskudd, og dermed var det norske laget på ellevteplass.

Italia var i front ved første veksling, 4,7 sekunder foran Tyskland, mens Norge fortsatt var på ellevteplass, 24,3 sekunder bak lederne.

Tiril Eckhoff brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men førte likevel Norge opp til sjetteplass. Avstanden opp til Italia var den samme som ved veksling, men i sporet var 27-åringen fra Bærum i sprudlende form, og hentet igjen gruppen fra tredje- til femteplass foran henne.

Millimetere unna feilfritt

Så var det stående skyting, da, den øvelsen hun har taklet dårligst denne sesongen. En millimeterbom på det fjerde skuddet ødela for feilfri skyting, men ett eneste ekstraskudd var uansett langt bedre levert enn fryktet.

Eckhoff førte Norge opp til tredjeplass ved veksling med Ingrid Landmark Tandrevold, 17 sekunder bak ledende Tyskland.

Også Tandrevold trengte et ekstraskudd, men det var ikke mer enn 14,3 sekunder opp til Sverige - som hadde overtatt teten - etter første liggende på den tredje etappe.

Ny millimeterbom

Hun holdt på å gå det norske laget opp på andreplass etter stående skyting, men en ny millimeterbom gjorde at det i stedet ble sjetteplass. Sveits ledet ved siste veksling foran Sverige og Frankrike, mens Norge var 34,6 sekunder bak lederne.

Marte Olsbu gikk forrykende i sporet, og knappet inn over 20 sekunder på teten før sin liggende skyting. Hun trengte imidlertid to ekstraskudd, og dermed minsket vinnersjansene som plutselig var blitt nokså høye.

Men i sporet var hun som sagt strålende, og inn til siste skyting var hun nummer to bak Laura Dahlmeier. To nye bom ødela, Olsbu gikk ut på fjerdeplass, ti sekunder bak Sverige på tredje. Hun ble tatt igjen av Polen mot slutten, men i spurten sikret hun den norske fjerdeplassen.

Har du sett denne?

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!