*Nettavisen* Sport.

Marius Lindvik kan bli Norges yngste hopper i verdenscupen på 15 år

17 ÅR: Marius Lindvik blir Norges yngste verdenscuphopper på 15 år hvis han kvalifiserer seg til helgens renn på Lillehammer. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Trodde ikke det han hørte da han fikk beskjed av treneren.

03.12.15 09:33

MIDTSTUEN (Nettavisen): Førstkommende lørdag kan Marius Lindvik (17) bli den yngste norske hopperen på over 15 år som får representere Norge i verdenscupen.

Ikke siden David Andersen hoppet som 17-åring i Planica i mars 2000 har Norge stilt med en yngre hopper i verdenscupen.

Ser man imidlertid litt tilbake i tid er hopphistorien full av yngre hoppere som har utmerket seg positivt i verdenscupsammenheng.

I 1991-92-sesongen stakk finske Toni Nieminen av med seieren i verdenscupen sammenlagt da han kun var 16 år og 295 dager gammel, mens tidenes yngste vinner av et verdenscuprenn er Steve Collins fra Canada. Han var ikke mer enn 15 år og 362 dager da han gikk til topps i Lahti i 1980.

I tillegg husker nok mange da Tommy Ingebrigtsen ble verdensmester som 17-åring i Thunder Bay i 1995.

Ble sjokkert

Nettavisen møter Lindvik på trening i Midtstuebakken kun dager før det braker løs på Lillehammer. Han forteller at han ble svært overrasket da han fikk gladbeskjeden om at han var tatt ut til helgens verdenscuprenn på hjemmebane.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJOKKERT: Marius Lindvik forteller at han ble overrasket da han ble tatt ut til å hoppe verdenscup på Lillehammer. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Jeg ble veldig sjokkert. Jeg hadde ikke tenkt noe på verdenscupen, så det var veldig morsomt, sier Lindvik Nettavisen.

17-åringen som representerer Rælingen Skiklubb og Kollenhopp går for øyeblikket i 2. klasse på Wang Toppidrett i Oslo. Til tross for sin unge alder, har han allerede klart å markere seg på den nasjonale arenaen.

Forrige helg ble han nummer fire i Norges-Cup på Rena, og tidligere i høst fikk han prøve seg i kontinentalcup i Midtstuen.

- Det jeg er flinkest på er teknikken, der jeg ligger jeg kanskje et lite skritt foran de andre på min alder, forteller Lindvik.

Han er imidlertid tydelig på at han skal fortsette å jobbe hardt fremover for å etter hvert kunne stabilisere seg i verdenscupen.

- I løpet av en uke så har jeg seks til elleve treningsøkter. I konkurranseperiodene blir det mest hopping og litt finpussing, men jeg prøver i hvert fall å ha en styrkeøkt i uken med litt spensttrening, forklarer unggutten.

LES OGSÅ: Sjøen får hoppe verdenscup: - Motivasjonen er tilbake

- Stort potensial

Norges trener for B-landslaget, Roy Erland Myrdal, mener 17-åringen er en spennende hopper for fremtiden.

- Potensialet hans er veldig stort. Han er en spennende hopper og han har en kropp som tilsier at han kan fly bra på ski. Han er tidlig ute med å utvikle «power», så han scorer bra på tester til tross for at han er en ung gutt, sier Myrdal til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENT: Trener for Norges B-landslag i hopp, Roy Erland Myrdal, er spent på hva 17 år gamle Marius Lindvik kan få til i verdenscuphelgen på Lillehammer. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)


Selv om treneren ikke vil forvente for mye av unggutten helt ennå, så er han tydelig på at Lindvik er god nok til å ta verdenscuppoeng på Lillehammer.

- Marius er først og fremst med for å få seg en kjempefin erfaring, men han hopper såpass bra at hvis han tar frem sine beste hopp, så kan han klare å ta verdenscuppoeng på Lillehammer. Det er også derfor han får lov til å være med, forklarer Myrdal.

Gleder seg

17-åringen legger ikke skjul på at han gleder seg til å hoppe mot sitt forbilde Gregor Schlierenzauer, og de andre stjernene i verdenscupsirkuset.

Lindvik, som har som mål for sesongen å kvalifisere seg til ungdoms-OL på Lillehammer og junior-VM i Rasnov i Romania, har også tro på at han er god nok til å ta verdenscuppoeng.

- Målet er å kvalifisere seg til rennet på lørdag og hvis jeg får til et topphopp kan det bli andreomgang. Jeg har hoppet en del på Lillehammer tidligere og jeg liker bakken, forklarer Lindvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ TRENING: Marius Lindvik har denne uken vært mye på trening i Midtstubakken i Oslo. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)


Imponert sportssjef

Til tross for at han kun er 17 år, er han ikke bekymret over at hans mangel på erfaring skal bli noe stort problem. Det er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen som er glad for å kunne gi Lindvik muligheten.

- Vi er ikke noe bekymret over at dette skal være noe annet enn en positiv opplevelse for ham - uavhengig av hvordan det går. Det er ikke sånn at han er tatt ut fordi han er ung, han er resultatmessig kvalfisert. Vi mener at grunnlaget hans er godt nok til at det vil være en positiv opplevelse for ham, sier Bråthen til Nettavisen.

Sportssjefen forteller at de er glad for utviklingen unggutten har hatt den siste tiden.

- Første gang jeg begynte å legge merke til hoppingen hans er nesten et år siden. Jeg synes, og fikk høre fra andre trenere, at han var en interessant utøver, og nå har det foreløpig materialisert seg i en utvikling vi liker, sier Bråthen.

14 hoppere

Landslagsledelsen har tatt ut 14 hoppere til verdenscuphelgen på Lillehammer. Her er Norges tropp:

Daniel-André Tande, Kongsberg IL
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
Anders Fannemel, Hornindal IL
Rune Velta, Lommedalen IL
Johann André Forfang, Tromsø SK
Phillip Sjøen, Bækkelagets SK
Joachim Hauer, Bækkelagets SK
Halvor Egner Granerud, Asker SK
Andreas Stjernen, Sprova IL
Joacim Ødegård Bjøreng, Røykenhopp
Fredrik Bjerkeengen, Kolbukameratene
Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb
Espen Røe, Tolga IL

Det skal arrangeres renn både lørdag og søndag for herrene i den store bakken på Lillehammer. I tillegg skal kvinnene i aksjon i normalbakken fredag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag