Ved flere anledninger under verdenscupåpningen i Finland ble det observert at TV 2s reporter Ernst A. Lersveen måtte la fotografen intervjue Martin Johnsrud Sundby.

- Han har gitt uttrykk for – gjennom skiforbundet – at han ikke ønsker å bli intervjuet av meg en stund nå. Det må jeg forholde meg til, sier Lersveen til VG.

Det er reporterens kritiske kommentarer etter dopingsakene mot Martin Johnsrud Sundbys og Therese Johaug som har blitt for mye å svelge for Sundby.

Les også: - Opplever at de ser på meg som en møkkamann

Les også: Johaug til TV 2-Ernst: - Nå må du gjøre jobben din

Lersveen har tidligere kommentert sitt anstrengte forhold til skilandslaget overfor Nettavisen. Blant annet har han reagert på at representanter fra landslagene har filmet han mens han har intervjuet langrennsstjernene.

- Jeg er forundret. Hva skal de bruke det til? Skal de se hvordan jeg har redigert? Skal de prøve å ta meg for at jeg driver og redigerer på en måte som de ikke liker? De er veldig opptatt av det selv fra øverste hold. Til og med skipresidenten er veldig opptatt av hvordan det skal redigeres sammen. Da tror jeg nesten at vi får prøve å gjøre vår jobb, så får de klage hvis de er misfornøyd med det som utføres, sa Lersveen til Nettavisen for en måned tilbake.

Filmingen hadde for øvrig blitt godkjent av Lersveen i forkant, etter spørsmål fra skiledelsen.

I intervjuet med Nettavisen svarte han også nei på hvorvidt han hadde fått beskjed om at noen av utøverne ikke ville snakke med han. Nå har det altså endret seg, all den tid Sundby ikke ønsker å la seg intervjue av TV 2-profilen.

– Dette dreier seg ikke om at TV2 stiller kritiske spørsmål, men om at Lersveen har latt sterke personlige meninger prege en ensidig og forutinntatt journalistikk. Mange har reagert på hans mistenkeliggjøring. Det blir vanskelig å forholde seg til en journalist som har så klare forutinntatte meninger som kommentator. Jeg lar meg gjerne intervjue av andre i TV2, og svarer mer enn gjerne på spørsmål om min bruk av astmamedisin, forklarer Sundby i en e-post til VG.

Les også: Sundby og Iversen på pallen i Ruka