*Nettavisen* Sport.

Martinsen: - Jeg overlevde en ny «cut»

OVERLEVDE: Andreas Martinsen kjemper fortsatt om NHL-kontrakt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Drømmen lever for den norske iskrigeren.

25.09.15 18:58

Den norske ishockeyprofilen Andreas Martinsen kjemper om en kontrakt med NHL-klubben Colorado Avalanche i disse dager.

Det betyr at nordmannen må imponere lagledelsen under oppkjøringskampene før sesongstart. Nåløyet er som kjent svært trangt og nordmannen kan når som helst få beskjed om at eventyret er over.

- Overlevde
Fredag opplyser imidlertid Martinsen til Nettavisen at han fortsatt er med i kampen om en plass på laget. Det er totalt 23 plasser som skal fylles.

- Ja, jeg overlevde en «cut» til. Det er vel 40 stykker igjen nå, så de som er skadet er igjen i Denver og trener, sier han til Nettavisen.

Nordmannen fikk 12 minutter på banen da Colorado tapte 1-0 i treningskampen mot Calgary Flames natt til fredag, men klarte likevel å komme seg med videre og dermed lever drømmen for Martinsen.

Da Nettavisen prater med hockeyprofilen fredag, er han i Vail sammen med lagkameratene på «teambuilding».

- Vi spilte en helt grei kamp, men klarte ikke å score. For min egen del synes jeg det gikk greit. Vi hadde noen sjanser, men klarte ikke å utnytte dem. Nå er jeg med laget til Vail. Så jeg er fortsatt med, sier han.

- Det føles bra å fortsatt være med. Jeg kommer jo litt nærmere dag for dag, forteller den tidligere Lillehammer-spilleren.

- Bra mulighet
- Hvordan føler du at du står i forhold de andre som er helt ferske?

- Det er vanskelig å si, men at jeg har en bra mulighet, det tror jeg. Jeg må bare vise meg fram enda litt mer framover, tror nordmannen.

- Bra mulighet til å klare troppen til sesongstart, mener du?

- Muligheten er der hvert fall, hvis ikke hadde jeg jo ikke vært her. Men det er tøff konkurranse, innrømmer landslagsspilleren overfor Nettavisen.

Martinsen skal ha imponert trener Patrick Roy med en målgivend epasning i sin første treningskamp, mot Anaheim Ducks.

Det er ikke første gang en nordmann forsøker seg i klubben. Jonas Holøs spilte 39 kamper for Avalanche i 2010/11-sesongen, men Anders Myrvold var en del av laget i 1995/96-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.