*Nettavisen* Sport.

Martinsen fikk skryt av legende etter NHL-debuten

VANT: Andreas Martinsen vant i sin NHL-debut.

VANT: Andreas Martinsen vant i sin NHL-debut. Foto: (Getty Images)

Nordmannen imponerte. Det eneste som manglet var målpoeng.

11.11.15 16:24

PHILADELPHIA FLYERS - COLORADO AVALANCHE 0-4:

Andreas Martinsen (25) fikk guttedrømmen oppfylt natt til onsdag da han ble den åttende norske NHL-spilleren gjennom tidene, og debuterte for Colorado Avalanche.

Nordmannen virket å være meget opplagt og klar for utfordringen fra start, og allerede i sitt tredje bytt var han nære scoring.

En rask scoring i førsteperioden, og to raske i midtperioden drepte kampen til fordel for Avalanche, som sikret seg to viktige poeng.

Rundt to minutter inn i sisteperioden punkterte Avalanche kampen med 4-0-scoringen av Cody McLeod.

Martinsens lag lå helt sist i den vestre avdelingen av NHL før nattens kamp.

Nordmannen kan være godt fornøyd med sin debut. Han spilte en veldig solid kamp og gjorde få feil, spilte enkelt med pucken og virket trygg og rolig.

- Merkelig følelse
Martinsen var meget høyt oppe etter kampen, og han forteller at en av klubbens store legender, Joe Sakic, kom bort til ham etter kampen og skrøt av innsatsen.

- Han gratulerte med bra kamp. Han hadde ikke sett hele kampen, men hadde hørt jeg hadde gjort en god kamp, sier Martinsen til Nettavisen.

- Beskriv følelsen av å debutere i NHL?

- Det var en merkelig følelse. Jeg følte meg som en liten unge, og en drøm som går i oppfyllelse. Det var sinnssykt morsomt. Jeg klarte ikke å tenke så mye under kampen. Da jeg gikk ut før kampen, og guttene sa jeg skulle kjøre på, men de ba meg nyte det, så jeg gjorde det. Jeg sto og smilte for meg selv under nasjonalsangen, sier Martinsen til Nettavisen.

Han forteller at han hadde gåsehud da nasjonalsangen ble sunget før kampstart.

- Ja, jeg hadde det. Det kan være på grunn av hun som sang, da, ler Martinsen.

Han er meget fornøyd med egen innsats, og føler han fikk vist mye av det han er god for i sin debutkamp.

- Jeg er faktisk ganske fornøyd. Jeg følte jeg fikk vist at jeg kunne spille slik jeg ønsker. Jeg var fysisk, gikk mye på skøyter, og hadde noen sjanser. Jeg burde satt én (sjanse) der, men vi vant 4-0 og det er det viktigste, forteller Martinsen.

Nå gleder han seg til å få en ny kamp allerede natt til fredag.

Fikk skryt av treneren
Etter kampen fikk Martinsen også skryt av hovedtrener Patrick Roy.

- Jeg synes han var veldig god. Jeg likte det han gjorde i førsteperioden da han passerte en forsvarsspiller og nesten kom alene med keeper. Jeg synes han gjorde en god kamp, og han tok noen gode beslutninger med pucken, sier Roy.

Han kunne også fortelle at Martinsen får flere sjanser i NHL.

- Ja, han vil spille mot Boston (Bruins), forteller Roy.

Kampen mot Bruins er natt til fredag norsk tid.

Rosen fra Roy setter Martinsen stor pris på.

- Det var hyggelig å høre, det. Han sa jeg spilte bra i den første kampen. Det er det første han har sagt til meg siden jeg kom opp fra AHL. Det var alt jeg trengte å høre, egentlig, ler Martinsen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

SEIER: Colorado Avalanche slo Philadelphia Flyers i Andreas Martinsens NHL-debut. Foto: Patrick Smith (Afp / NTB scanpix)

Drømmestart
Gjestene fikk en drømmestart da Jerome Iginla satte inn 0-1 allerede etter 57 sekunders spill.

Veteranen valgte en frekk avslutning fra nærmest død vinkel, og pucken snek seg inn bak Philadelphia-keeper Michal Neuvirth, som nok må innse at han har hatt sterkere inngripener i karrieren.

Etter et par friske bytt, og en saftig takling på en Flyers-spiller, fikk Martinsen vist frem tempoet sitt.

Etter drøyt 14 minutters spill ble nordmannen servert i midtsonen. Han satte fart og rundet en Flyers-spiller, før han forsøkte seg på en frekk avslutning fra skrått hold.

Dessverre for nordmannen var Neuvirth med på notene og reddet skuddet enkelt.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

VANT: Andreas Martinsen vant i sin NHL-debut. Dette bildet er fra en oppkjøringskamp tidligere i høst. Foto: (Getty Images)

TV-intervju
I den første pausen ble Martinsen intervjuet av Altitude TV, som sender Avalanches kamper. En svett nordmann var meget blid og fornøyd etter å ha fullført sin første NHL-periode i karrieren.

- Jeg var litt nervøs inn mot kampen. Men plutselig var jeg på isen, og jeg forsøkte å spille mitt eget spill, spille enkelt og nyte det hele. Det er utrolig gøy, sa han smilende.

Om førsteperioden startet bra for gjestene, kan man trygt si den andre perioden startet bedre.

Allerede 25 sekunder inn i midtperioden økte Matt Duchene til 2-0, før han drøyt tre minutter senere satte inn sitt andre mål for kvelden og økte til 3-0.

Sisteperioden startet også forrykende for Avalanche, som i overtall økte til 4-0 etter scoring av Cody McLeod.

Litt over minuttet senere sørget Martinsen for å havne i matchprotokollen, da han ble utvist i to minutter for roughing.

Flyers klarte aldri å slå tilbake, og dermed kunne Martinsen slippe jubelen løs for en meget sterk seier i sin NHL-debut.

25-åringen gjorde en meget solid debut og kan være godt fornøyd med egen prestasjon, i en kamp han fikk ni minutter og 49 sekunder med istid.

Nordmannen noterte seg for to skudd på mål og seks taklinger i løpet av kampen.

Se videoklipp fra kampen (med tillatelse fra Viasat):


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.