RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mathias Emilio Pettersen på nytt All Star-lag

HERJER: Mathias Emilio Pettersen gjør sakene sine relativt greit i USA, til tross for sin unge alder.
HERJER: Mathias Emilio Pettersen gjør sakene sine relativt greit i USA, til tross for sin unge alder. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Viktig utstillingsvindu for NHL.

Han er omtalt som «hockeyens Ødegaard» og nå har Mathias Emilio Pettersen igjen gjort seg bemerket i nordamerikansk hockey. 15-åringen er tatt ut til å spille Young Roosters U16-All Star Game i USPHL (United States Premier Hockey League).

- Jeg prata med han i går kveld, og han syns det er stas, sier pappa Flemming Pettersen til Nettavisen. Hovedpersonen selv ligger under dyna tirsdag formiddag, all den tid det er natt i USA akkurat nå.

Det er første gang USPHL All Star Games også for U16, og Mathias Emilio er således første nordmann til å bli tatt ut. U18-uttaket henger veldig høyt, og nå har også den yngre aldersklassen fått et spennende utstillingsvindu for NHL-speidere og hockeyklubber i USA. All Star-kampene spilles mandag 18. januar, lokal tid.

- Dette er stort for han. Det har gått veldig bra for han i år, sier en stolt far.

Også Mathias Emilios romkamerat på South Kent School, Joel Farabee, ble tatt ut, så pappa Flemming forteller om god stemning på gutterommet. Totalt ble åtte spillere fra skolen tatt ut, fordelt på både U16 og U18-laget.

Her kan du se uttaket på USPHLs nettsider

Sist mandag ble det kjent at Mathias Emilio signerte en unik avtale med Omaha Lancers i USHL. Nordmannen var svært ettertraktet, og etter hva Nettavisen erfarer var det et tosifret antall lag som viste interesse for 15-åringen, før han altså bestemte seg for Omaha Lancers.

Etter hva Nettavisen erfarer kommer også Mathias Emilio til å bli presentert som en av spillerne i den norske landslagstroppen som skal spille ungdoms-OL på Lillehammer senere i år.

Se Nettavisen-reportasje med Mathias Emilio:

 

Mathias Emilio om overgangen til amerikansk hockey:


LES: Norsk supertalent herjer i USA
LES: «Hockeyens Ødegaard» dro alene til USA som 14-åring

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere