RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT SKJEBNEKAMPER: Thomas Ulsrud og Norge slo både Storbritannia og Sveits søndag.
VANT SKJEBNEKAMPER: Thomas Ulsrud og Norge slo både Storbritannia og Sveits søndag. Foto: Ints Kalnins / Reuters (/ NTB scanpix)

Måtte vinne - vant!

Curlinglaget vant skjebnekamper.

Sotsji (NTB): Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget vant søndagens skjebnekamper mot Storbritannia og Sveits og nærmer seg OL-semifinale. Størst var presset i den første kampen mot britene.

Med tap der ville Norge vært uten sjanse til avansement. Ulsruds sistestein i 10. omgang ga ett poeng og 7-6-seier.

Senere på dagen tok Norge sin femte seier med 5-3 over Sveits. Sveitserne vant EM i fjor høst, men I OL er de hektet av. Likevel ble det en ny spennende kamp, der et «stjålet» norsk poeng i 7. runde ble utslagsgivende.

Med fem seirer og tre tap er Norge likt med Storbritannia når en kamp står igjen i grunnspillet. Med seier over Danmark mandag blir det i verste fall omspill mot britene om semifinaleplass.

Storbritannia møter sterke Kina i sin siste kamp.

Dramatikk

Etter å ha vunnet sine tre første kamper mot relativt svake lag, tapte Norge de tre neste mot tre av turneringens sterkeste lag. Dermed var intet annet enn seier godt nok mot britene søndag.

Storbritannia scoret kampens to første poeng i 2. omgang, men Norge utlignet i den neste og tok kommandoen da 2-3 ble til 4-3 i 5. omgang og et «stjålet» poeng økte ledelsen til 5-3 i 6. omgang. Britene utlignet med to poeng i nest siste omgang. Norge fikk dermed sistestein og utnyttet den til å avgjøre.

- Vi trengte desperat denne seieren. Med tap ville vi vært ute, men nå er vi med igjen. Heretter kan alt skje, sa Ulsrud, som avgjorde ved å slå ut britenes stein av boet.

- Det var ganske lett, men det var noen vanskelige steiner tidligere i kampen, sa Ulsrud, som hadde høyeste treffprosent i kampen og vant duellen mot sin britiske rival David Murdoch.

Trygget

Mot Sveits vekslet lagene på å score ett poeng inntil den sveitsiske skipen Sven Michel misset med sistesteinen og ga Norge 4-2-ledelse i 7. omgang. Sveits reduserte med ett poeng i nest siste omgang, men Ulsrud trygget seieren ved å plassere sin sistestein i boet i 10. omgang.

På det norske laget spiller Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og skip Ulsrud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere