RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HARDT ARBEID: Seieren satt langt inne, men både Christian Larrivée og Mads Hansen kunne juble for scoringer og tre poeng til slutt.
HARDT ARBEID: Seieren satt langt inne, men både Christian Larrivée og Mads Hansen kunne juble for scoringer og tre poeng til slutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Mener dommerne overså to scoringer

Sist oppdatert:
Men Storhamar passerte likevel hundre mål.

STORHAMAR - STJERNEN 3-2:

Storhamar var lenge i trøbbel hjemme mot Stjernen, og så en stund ut til å gå mot et overraskende nederlag i Hamar OL-amfi . Gjestene ledet 2-0 etter to perioder, og dette var ikke helt uten kontroverser.

Like før Rasmus Ericsson doblet ledelsen, jublet nemlig både Storhamar og hjemmepublikummet for utligning. «Målet» ble imidlertid ikke stående på lystavla, noe som fikk Storhamar-trener Alexander Smirnov til å reagere.

- Vi gjør to svake perioder. Vi har snakket mye om å ha fokus mot de antatt svakeste lagene, men det hadde vi ikke fra start i dag. Vi spilte på halv maskin, sier Smirnov til HA, og tilføyer:

- Vi får ikke akkurat noe hjelp av dommerne heller. Vi scorer egentlig to mål, men dommerne gjør ikke jobben sin. Scoringen til Christian Larrivée går rundt hele målet og ut igjen, men dommere klarer ikke å se det. Og den andre scoringen er ikke offside i målgården.

Tvilende eksperter

I TV2s HockeyXtra-studio hersket det full forvirring om hvorfror dommerne valgte å dømme bort det man først trodde var scoring.

Etter å ha sett reprisene flere ganger i sakte film, ble eksperpanelet, med Ole Eskild Dahlstrøm og Geir Hoff i spissen, mer usikre.

- Den går i stolpe-stolpe, konstaterte tidligere Storhamar-keeper Tommy Johansen, mens også meldinger fra TV 2s team i OL-amfien mente det samme som Sparta-målvakten.

Karrel Slavata hadde ordnet Stjernen-ledelse i første periode, og det ble altså verre for Storhamar med Ericssons fulltreffer.

Helt til tredje periode var godt i gang virket det ikke som Storhamar skulle få sitt mål nummer 100 for sesongen, som første lag i Getligaen. Målvakt Henrik Haukeland storspilte bakerst hos bortelaget fra Fredrikstad.

Mer dramatikk

Også i den avsluttende perioden ble et mål fra vertene bortdømt. Haukeland gikk ned i isen like foran egen målgård, og det påfølgdene skuddet i målet bak ham ble heller ikke tellende.

Men da Christian Larriveé endelig overlistet Haukeland og reduserte til 1-2, løsnet det.

Med to spillere mer på isen ordnet vetaranen Mads Hansen utligning.

Drøyt midtveis i tredje periode var det plutselig snudd. Luke Moffatt plasserte inn 3-2 målet som til slutt også ble avgjørende. Storhamar vant skuddstatistikken med suverene 49-17.

Topplagene vant

Serieleder Stavanger Oliers holder koken på toppen av Getligaen. Torsdag vant siddisene greit med 4-1 borte mot Lillehammer.

Samtidig klarte tabelltoer Lørenskog også sesongens tredje seier over Frisk Asker. Romerikingene beseiret vertene med 2-1 i Askerhallen.

Manglerud Star vant torsdag sin første kamp i ordinær spilletid i høst. Det skjedde i det 22. forsøket. 5-2-triumfen hjemme mot bunnkollega Kongsvinger var fullt fortjent, og økte forspranget ned til hedmarkslaget fra to til fem poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere