*Nettavisen* Sport.

Mener kameratens redningsprosent er for svak

STARTER? Lars Haugen ble skuffet over å bli vraket mot Finland. Nå er han klar mot Slovakia, dersom han får muligheten. Her sammen med keepertrener Pekka Alcén under tirsdagens trening i Ostrava. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Lars Haugen er klar for å stå mot Slovakia, dersom muligheten byr seg.

06.05.15 08:30

OSTRAVA (Nettavisen): Etter en knallkamp mot USA med en redningsprosent på 94,29 ble Lars Haugen vraket til kampen mot Finland, til fordel for Lars Volden.

Han innrømmer at beskjeden om at han måtte sitte på benken mot finnene var tung å svelge.

- Ja, det er klart. Jeg vil jo bidra når jeg først er her, sier Haugen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Svak statistikk
Volden har voktet det norske buret i to av de tre første kampene innledningsvis av mesterskapet, og Rögle-keeperen har hatt det vanskelig.

11 baklengsmål og en redningsprosent på 83,33 er ikke godt nok, dersom de norske gutta nå målet for mesterskapet, nemlig en plass i kvartfinalen.

Hvem som starter onsdagens viktige kamp mot Slovakia er fremdeles ikke offentlig. Men Volden forstår godt om han blir vraket mellom stengene i den kampen.

- Ja, absolutt. Haugen har bare sluppet inn tre mål, sier Volden til Nettavisen.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

VENNER OG KONKURRENTER: Lars Haugen, til venstre, håper han får muligheten til å stå mot Slovakia, til fordel for Lars Volden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Tallene ikke gode nok
Landslagssjef Roy Johansen er heller ikke imponert over selve prosenttallene Volden har så langt i mesterskapet, men han mener det ligger mer bak.

- Nei, isolert sett er det ikke det. Ser du bak det, så har Volden gjort det helt greit, så der juger den prosenten litt. Normalt bør en toppkeeper være over 90, sier Johansen til Nettavisen.

Haugen er mer enn klar for å starte, dersom keepertrener Pekka Alcén bestemmer seg for det.

- Ja, det er jeg helt klart.

- Starter du?

- Det vet jeg ikke. Du får spørre ham, sier Haugen med et smil og peker mot keepertreneren som står litt bak.

Bør ligge høyere
Haugen, som er Färjestad-spiller fra neste sesong, er klar på at redningsprosenten må være over 90 dersom det skal bli seiere på de norske hockeygutta i et VM.

- Den bør vel ligge på godt over 90 prosent, er den tydelige beskjeden fra Haugen.

Men han mener Volden har hatt vanskelige arbeidsvilkår i mesterskapet, og at han har blitt hardt straffet.

- Det har vært veldig forskjellige kamper. Jeg følte vi gjennomførte en veldig mye bedre lagmessig i den andre kampen (mot USA) enn vi gjorde det i første (mot Russland) og til tider mot Finland. Lenge var vi veldig gode mot Finland også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag