Mener norsk 14-åring er blant verdens aller beste

STORT TALENT: Oslogutten Mathias Emilio Pettersen spiller mot gutter som er ett og to år eldre enn seg i USA, men klarer seg likevel utmerket.

STORT TALENT: Oslogutten Mathias Emilio Pettersen spiller mot gutter som er ett og to år eldre enn seg i USA, men klarer seg likevel utmerket. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Trenerne i USA har latt seg imponere av oslogutten.

- Jeg er overbevist om at framtiden er veldig lys for Mathias Emilio Pettersen. Han er en av de aller beste 2000-fødte spillerne i verden, sier Devin Rask til Nettavisen.

Rask er hockeytrener på den amerikanske skolen South Kent, hvor Pettersen har tilbrakt det siste halve året.

14-åringen reiste høsten 2014 til USA for å utvikle seg videre som ishockeyspiller. Nivået hans er allerede så høyt at han trente med U20-laget til Lørenskog da han var hjemme i jula.

Talentet har vært åpenbart for mange her i Norge i flere år.

Selv utenlandske speidere og agenter har lagt merke til den unge oslogutten. Tilbudene har stått i kø for familien Pettersen.

Shattuck-St. Mary’s, den tidligere skolen til verdens beste spiller, Sidney Crosby, var blant flere som forsøkte å få Pettersen inn i sitt system. Valget falt på South Kent, som ligger en kort biltur unna New York City på østkysten av USA.

Han spiller U16-hockey, hvilket betyr at de fleste av spillerne han møter, er ett eller to år eldre enn ham. Likevel har han gjort tolv poeng på tolv kamper i ligaen, og 44 poeng på 41 kamper totalt for South Kent.

Se Nettavisens intervju med Mathias Emilio Pettersen her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=faRF7_ZT50ju8PW9_9RNhjjFvJkM33IEXnbQv2BrM-bvSrFoboTL0k8ZtnTwoLfJ5Bxgm7F7iQ5G7S6zgygqfv6PWIN-IStijgaSAhgzxIZzOumUUXKibX1fOYxGsNvIv6ndwYlXGPk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Det er med andre ord fullt forståelig at trener Devin Rask er full av lovord om 14-åringen fra Oslo.

- Vi er svært fornøyde med ham. Han utvikler seg hele tiden, og legger ned både den tiden og innsatsen som er nødvendig, både på og utenfor isen, forteller Rask.

Han er imponert over hvor hurtig Mathias Emilio Pettersen har tatt omstillingen fra stor til liten rink og fra norsk til amerikansk språk og kultur.

- Han har tilpasset seg tempoet og den tøffere konkurransen veldig godt, inkludert det å spille mot spillere født i 1998.

Nylig kunne Mathias Emilio Pettersen fortelle at han stortrives på den amerikanske kostskolen, selv om det er et knallhardt program hvor skolearbeid og trening eller kamp opptar fulle dager hele uka.

- Det har vært mye bedre enn det jeg trodde det skulle være. Selvfølgelig, jeg trodde det skulle være bra, men det har vært veldig bra, fortalte Mathias Emilio til Nettavisen.

Fortsetter han utviklingen i nåværende tempo, kan Norge for første gang få en spiller som blir tatt i første runde av NHL-draften. Oslogutten vil være tilgjengelig for NHL-lagene i 2018.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.