Mener Northug må presses tilbake til landslaget

SKAL FORHANDLE: Petter Northug skal snart inn i forhandlinger med Norges skiforbund vedrørende avtale for neste sesong.

SKAL FORHANDLE: Petter Northug skal snart inn i forhandlinger med Norges skiforbund vedrørende avtale for neste sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Petter Northugs avtale med skiforbundet skal snart opp for diskusjon.

03.03.15 17:29

Etter et fantastisk VM, hvor Petter Northug sikret seg fire gullmedaljer, mener mange at han sitter med vanvittig sterke kort på hånden inn mot forhandlingene med Norges skiforbund.

Partene skal etter sesongen forhandle om hvorvidt skistjernen skal kunne fortsette på landslaget under sesongen, og stå utenfor med sine private sponsorer utenfor sesong.

Skiforbundet har gjentatte ganger uttalt at det er uaktuelt for dem at Northug er landslagsløper under sesongen, og samtidig ha private sponsorer utenfor sesong.

Holder forbundet lovnadene?
Daglig leder i Sponsorconsult, Jacob Lund, mener det blir spennende å se om skiforbundet har endret den holdningen, etter det fantastiske mesterskapet til Northug.

- Nå får vi se om forbundet holder ord. De har sagt de skal gjøre det, forteller Lund til Nettavisen.

Northugs private hovedsponsor COOP er direkte konkurrent med skiforbundets sponsor Spar, og skiforbundet har uttalt at landslagsutøvere skal være trofaste mot forbundets sponsorer, noe avtalen Northug har med COOP ikke samsvarer med.

SPENT: Sponsorekspert Jacob Lund er spent på hva som vil skje med Northugs avtale med langrennslandslaget. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Kan bli problematisk
Lund mener det kan bli problematisk for skiforbundet i fremtidige forhandlinger med eventuelle sponsorer, dersom profilerte utøvere har sine egne, store sponsoravtaler med selskaper som konkurrerer med forbundets sponsorer.

- Nye sponsorer vil kvie seg med å gå inn i avtaler med forbundet hvis profilerte utøvere kommer til å hoppe av underveis. De nye sponsorene vil kunne kreve regressmuligheter i avtalene, forklarer Lund.

Siden 2010 har Aker ASA vært hovedsponsor til Norges skiforbund.

Sponser fellesskapet, ikke Northug
Da Nettavisen tar kontakt med selskapet for å finne ut av om verdien på sponsoravtalen de har med forbundet, er med eller uten Northug på landslaget, svarer selskapet:

- Aker sponser fellesskapet i langrenn. Northug var en av mange i det fellesskapet under VM. Vi har aldri sponset enkeltutøvere, men 24 løpere som er på landslaget og de som blir tatt ut til å representere Norge i verdenscup og mesterskap, sier kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen til Nettavisen.

- Sånn har det vært fra Aker begynte å sponse forbundet i 2009, og siden 2010 har vi vært hovedsponsor, forteller kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen til Nettavisen.

Kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, Atle Kigen. Foto: (Privat)

- Hvis Northug blir borte fra landslaget etter sesongen, ønsker dere da å reforhandle avtalen?

- Nei. Vi fornyet avtalen i fjor, uten at Northug var en del av landslaget. Det er fellesskapet vi har sponset hele veien, forklarer Kigen.

- VM i Falun viste at fellesskapet står sterkere enn noen gang. Northug har levert fantastiske prestasjoner på et landslag, sammen med landslaget og verdens beste støtteapparat, fortsetter Kigen.

Sponser ikke enkeltutøvere
Kigen forteller at det ikke har noe å si for avtalen de har med forbundet, om Northug er landslagsløper eller ikke.

Matvarekjeden Spar vil heller ikke si at verdien på deres sponsoravtale med skiforbundet er avhengig av Northug eller ikke.

- I dette samarbeidet sponser vi laget og ikke enkeltutøvere, forteller markedssjef i Spar, Martin Munthe-Kaas til Nettavisen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.