*Nettavisen* Sport.

Miller forsvarer reporter som fikk ham til å gråte

BLE TRØSTET: Bode Miller fikk trøst av kona, Morgan Beck Miller, etter bronsen i super-G søndag. Foto: Alexander Klein (Afp / NTB scanpix)

- Det var veldig følelsesladet og ikke bare hennes feil.

17.02.14 10:57

Christin Cooper har fått kritikk i USA etter at hun stilte et spørsmål om Bode Millers avdøde bror Chelone, som døde i fjor. Alpinstjernen begynte å gråte og måtte etter hvert gi opp å svare.

Chelone Miller, kalt «Chilly», var en profesjonell snowboardkjører som selv håpet å ta seg til Sotsji-OL. Han ble i april i fjor funnet død i sin bobil.

- Jeg vet at du ønsket å være her med Chilly og oppleve lekene sammen, sa Cooper til Miller.

- Hvor mye betyr det å levere en stor prestasjon for ham, eller var det for ham?

Millers øyne fyltes med tårer.

Brøt sammen

- Det har bare vært et tøft år. Jeg vet ikke om det var for ham. Jeg ville bare komme hit og, jeg vet ikke, gjøre noe jeg kan være stolt av, antar jeg, sa han.

Etter et øyeblikks stillhet fortsatte Cooper.

- Da du så opp mot himmelen ved start ... det så ut som du snakket med noen. Hva skjedde der?

Da ble Miller overveldet av følelser og bøyde seg framover. Han hvilte hodet på armen.

Cooper ba umiddelbart om unnskyldning og gned ham på skulderen.

Seansen førte til kraftig kritikk av Cooper i sosiale medier. Hun er tidligere medaljevinner og dekker sitt tredje OL for NBC, som har amerikanske TV-rettigheter til Sotsji-lekene.

- Ikke hennes feil

Mandag tvitret Miller sin støtte til Cooper.

- Følelsene mine var veldig nær overflaten, og hun stilte spørsmålene enhver intervjuer ville stilt. Hun prøvde ikke å forårsake smerte, skrev han.

- Jeg setter pris på alle som tar mitt parti, men vær milde med Christin Cooper. Det var veldig følelsesladet og ikke bare hennes feil, fortsatte han.

Miller tok sin sjette OL-medalje søndag. Kjetil André Aamodt (8) er eneste mann med flere alpinmedaljer. Miller ble også eldste mannlige OL-medaljevinner i alpint, 36 år og 169 dager gammel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.