RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst to svensker vinner Stanley Cup-finalen


I FINALEN: Mattias Ekholm (nummer 14), Viktor Arvidsson og Filip Forsberg i Nashville Predators feirer scoring mot Chicago Blackhawks på veien mot Stanley Cup-finalen. Nå venter Pittsburgh Penguins i finalekampene.
I FINALEN: Mattias Ekholm (nummer 14), Viktor Arvidsson og Filip Forsberg i Nashville Predators feirer scoring mot Chicago Blackhawks på veien mot Stanley Cup-finalen. Nå venter Pittsburgh Penguins i finalekampene. Foto: David Banks (AP)
Hele sju svensker er involvert når Stanley Cup-finalen mellom Pittsburgh Penguins og Nashville Predators slås i gang natt til tirsdag.

Natt til tirsdag spilles den første kampen i Stanley Cup-finalen i NHL. Pittsburgh Penguins har muligheten til å bli det første laget siden 1998 som vinner to år på rad.

Nashville Predators jakter sitt første Stanley Cup-trofe noensinne.

– Vi er klare. Det finnes ingen tøffere vei til finalen en den vi har hatt, med Chicago, St. Louis og Anaheim, sier Nashvilles, Mattias Ekholm (27), til den svenske avisen Expressen.

27-åringen gleder seg til finalekampene.

– Vi har aldri vært i en finale tidligere, så vi er litt grønne. Men vi er et sultent lag med en by full av hengivne fans som støtter oss. Så det er bare å gi gass, sier Ekholm, som er en av sju svensker som skal i aksjon i finalekampene.

Med på sitt lag har han Viktor Arvidsson, Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Pontus Åberg, mens Carl Hagelin og Patric Hörnqvist, spiller for Pittsburgh Penguins.

– Vi må holde et øye med Sidney Crosby og Jevgenij Malkin. Det kommer til å bli en stor utfordring for oss, sier Ekholms lagkompis Filip Forsberg.

Drømmen om å spille Stanley Cup finalen begynte for Forsberg å ta form da han som liten så på Peter Forsberg vinne med Colorado Avalanche.

– Jeg så opp til Peter Forsberg som liten og det var stort å følge han vinne sportens største trofe. Der var der drømmen startet, og nå er man der selv, sier Filip, med samme etternavn som barndomshelten.

Den første kampen spilles natt til tirsdag. Det spilles best av sju kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere