Mirakel-Stian nær OL-medalje

Stian Sivertzen var heldig i semifinalen. En dårlig start gjorde at han havnet helt sist tidlig i rennet. Han lå 10-15 meter bak nummer fem, før han klarte å kjøre seg opp i feltet. Til slutt endte han på andreplass der.

Stian Sivertzen var heldig i semifinalen. En dårlig start gjorde at han havnet helt sist tidlig i rennet. Han lå 10-15 meter bak nummer fem, før han klarte å kjøre seg opp i feltet. Til slutt endte han på andreplass der. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Stian Sivertzen kjørte seg til medaljesjanse, men klarte ikke å utnytte den.

18.02.14 10:25

Den kanskje vakreste historien i Sotsji ble skrevet ferdig onsdag, da Stian Sivertzen kjørte i mål til en femteplass i boardercross.

Greit, det ble ingen medalje, men det er uansett en stor seier for 24-åringen fra Kongsberg.

Dette skjedde nemlig bare fem år etter at han lå i koma, livstruende skadd, i fem døgn etter en skade han pådro seg under prøve-OL i Vancouver.

Han hadde slått hull på hovedpulsåren, brist i nakken, ryggen og bekkenet.

Legene ga beskjed om at det ikke var sikkert han ville overleve operasjonen, men det gjorde han. Det oppsto imidlertid komplikasjoner.

- På grunn av slag mot hodet ble jeg lagt i kunstig koma. Da jeg våknet fra komaen var det opptrening på Sunnaas sykehus i nesten tre måneder. Jeg var der sammen med pasienter som hadde langt større utfordringer enn meg. Oppholdet ga meg et litt annerledes perspektiv på livet, sa 24-åringen til Kongsberg.no før han reiste til OL i Sotsji.

Onsdag kjørte han seg altså fram til finaleplass i boardercross, en svært underholdende snowboardgren hvor sjansen for skader er svært stor, skal man dømme etter lekene i Russland.

Sivertzen ble nummer tre både i åttedels- og kvartfinalen, før det ble andreplass i en semifinale hvor det en stund så håpløst ut for nordmannen.

I den andre semifinalen falt italieneren Omar Visintin stygt. Han ble liggende i bakken og måtte få medisinsk behandling før han kunne fraktes vekk.

Sivertzen kom skjevt ut også i finalen, og denne gang klarte han ikke å hente seg inn igjen. Han avanserte én plass og skled over målstreken som nummer fem.

- Jeg er kjempefornøyd med å komme til finale. Der var jeg litt småuheldig. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg fikk det ikke helt til, sa Kongsberg-gutten til TV 2.

- Jeg hadde et uhell i starten, men kom meg på beina og tok innpå dem hele veien. Så tryna en foran meg, og da var det ikke så mye å få gjort nedover, la han til.

Pierre Vaultier fra Frankrike tok gullet, mens sølvet gikk til Nikolaj Oljunin fra Russland og bronsen til Alex Deibold fra USA.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.