RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HOLDT UT: Stavanger Oilers ledet 3-0, men slapp Vålerenga inn igjen i kampen. Siddissene holdt likevel ut og vant til slutt 3-2.
HOLDT UT: Stavanger Oilers ledet 3-0, men slapp Vålerenga inn igjen i kampen. Siddissene holdt likevel ut og vant til slutt 3-2. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Misfornøyd Shampo etter tap: - Dommerne tålte mer i gamle dager

Sist oppdatert:
Stavanger Oilers holdt nesten på å rote bort komfortabel ledelse mot Vålerenga.

STAVANGER - VÅLERENGA 3-2 (2-0 i kamper):
STORHAMAR - SPARTA SARPSBORG 3-2 (3-0 i kamper):

Stavanger Oilers så lenge ut til å få det overraskende enkelt hjemme mot Vålerenga i den andre semifinalen i sluttspillet tirsdag kveld, men måtte til slutt hale i land seieren mot Oslo-laget.

Siddissene gikk opp i en tremålsledelse etter halvspilt midtperiode mot et Vålerenga som ikke virket å være påskrudd.

To kjappe scoringer sørget imidlertid for liv i kampen igjen før den tredje perioden.

Dessverre for Vålerenga forløp de siste 20 minuttene uten nettsus, selv om gjestene kom nærme med bare sju sekunder igjen på klokka.

Etter å ha sjekket TV-reprisene konkluderte derimot dommerne med at pucken aldri var inne.

Dermed tok Oilers en ny seier og leder med det 2-0 i kamper.

Etter kampen var VIF-trener Espen Shampo Knutsen verken helt fornøyd med egne menn eller med kamplederne som han mener tok flere merkelige avgjørelser kampen igjennom.

- Er det hjemmedømming? ble Shampo spurt av TV 2s Davy Wathne.

- Ofte så er det jo litt sånn, ja. I en sånn match som dette, med fullt trøkk på tribunen, skal ikke dommerne tåle littegrann? Jeg synes de leter ofte ... Sist gang fikk Morten Ask matchstraff for å snakke med dommern. Jeg synes de burde tåle det. De tålte mer i gamle dager, sa Knutsen.

Omdiskutert ledermål
Hjemmelaget kom best i gang på egen is, selv om den første scoringen kan diskuteres.

En Oilers-spiller føk inn i VIF-keeper Steffen Søberg, men ble ikke avblåst og dermed kunne Adrian Veidemann sette inn ledermålet.

Petter Thoresens menn fortsatte kjøret gjennom hele den første perioden og doblet fortjent ledelsen gjennom Josh Soares like før pause.

Midtperioden fortsatte der den første slapp, med et Oilers som var både ett og to hakk mer tilstede enn sine motstandere. Det var derfor ikke overraskende at Petter Røste Fossen satte inn 3-0 da kampen var halvspilt.

Vålerenga, som fram til da tilsynelatende ikke visste at de spiller om en sluttspillsfinale, våknet plutselig da de fikk den tredje pucken i fleisen, og resten av midtperioden dreide seg kun om gjestene.

I løpet av snaut fire minutter sørget Nicklas Bröms og Mathias Trygg for nytt liv i kampen med hver sin scoring, og Espen Shampo Knutsens menn var bare ett mål bak med én periode igjen.

Skrekkskade
Omtrent midtveis i den andre omgangen oppsto det også ubehagelige scener på isen da Oilers-kaptein Dennis Sveum fikk et ublidt møte med en skøyte.

Skøytebladet traff Sveum på baksiden av benet og lagde et dypt kutt i knehasen, ifølge opplysninger fra spilleren selv til TV 2 underveis i sendingen.

Sveum ble tatt av isen på båre og hadde tydelige smerter på vei inn i garderoben.

Målløs sisteperiode
Den tredje perioden i DNB Arena ble ikke av det altfor heftigste slaget, og Vålerenga maktet sjelden å sette Oilers-keeper Ruben Smith under virkelig press.

Sju sekunder før slutt kom Vålerenga nærme en dramatisk utligning, men etter å ha sjekket TV-reprisene konkluderte dommerne med at pucken aldri var inne.

Dermed ble det ingen flere scoringer i Stavanger og Oilers leder 2-0 i kamper.

I den andre semifinalen tok Storhamar sin tredje strake seier mot Sparta Sarpsborg, nok en gang etter å ha kommet tilbake fra underlege.

Henrik Malmström og Dion Knelsen sendte østfoldingene opp i tomålsledelse i midtperioden, men Erik de la Rose, Linus Johansson og Joakim Jensen snudde til hjemmelagets fordel for tredje kamp på rad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere