*Nettavisen* Sport.

Mistet motivasjonen etter skiskytterguttas fyllebråk

GIR SEG: Trener Espen Nordby Andersen slutter på landslaget.

GIR SEG: Trener Espen Nordby Andersen slutter på landslaget. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Slutter på landslaget.

24.04.14 12:13

Espen Nordby Andersen har bestemt seg for å slutte som trener på skiskytterlandslaget. Det bekrefter Skiskytterforbundet i en pressemelding.

Beskjeden kommer ti dager etter at den samme Andersen tok steget ned fra hovedtrener til trener på landslaget. Han går nå inn i en stilling i Geilo IL.

Til TV 2 opplyser Andersen at den mye omtalte fylleturen til flere av gutta på skiskytterlandslaget i mars, er noe av grunnen til at han nå velger å slutte.

- Det er ikke positivt at de guttene drar på byen. Det går litt ut over motivasjonen for støtteapparatet, sier han.

Det var Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø som dro på byen under en verdenscuphelg i Pokljuka. De skal ha drukket alkohol, badet i sjøen og tappet luft i av dekkene på konkurrentenes biler.

Trioen ble straffet med at bonuser på inntil 100.000 kroner ble tilbakeholdt. De måtte også be om unnskyldning for oppførselen.

Den mye omtalte «kvelden i Pokljuka» er likevel ikke hovedgrunnen til at Andersen gir seg.

- Det er vel først og fremst familien som blir prioritert. Med over hundre reisedager og to små barn er det greit å ta litt hensyn, sier han.

Han avviser overfor TV 2 at han har blitt presset ut.

Norby Andesen har vært hovedtrener for menn elite de siste to årene og var også opprinnelig tiltenkt en rolle som trener i skiskytterlandslagets nye trenerteam.

Egil Gjelland blir ny herretrener. Han kommer fra jobben som kvinnelandslagstrener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.