Moan: - En utrolig dag

TIL TOPPS: Magnus Moan tar selfie med Magnus Krog og Bernhard Gruber etter seieren.

TIL TOPPS: Magnus Moan tar selfie med Magnus Krog og Bernhard Gruber etter seieren. Foto: Sebastien Bozon (Afp)

Tok sin første verdenscupseier på ett år.

Magnus Moan gikk et meget godt langrenn og tok sin første verdenscupseier på ett år i franske Chaux-Neuve søndag. Magnus Krog sikret dobbelt norsk.

Sprint lagkonkurranse sto opprinnelig på kombinertløpernes program søndag, men værforholdene tillot ikke arrangørene å gjennomføre det planlagte hopprennet. Dermed ble resultatene fra fredagens provisoriske konkurranseomgang utgangspunkt for langrennet, og konkurransen ble omgjort til individuell start.

Det ble en lykkelig løsning for Magnus Moan.

- En helt utrolig dag! Veldig gøy å komme på pallen med navnebror Magnus Krog. Jeg er kjempefornøyd med å være tilbake på toppen, og dette langrennet var et av mine fem beste i karrieren. Jeg følte meg kjempesterk, sa Moan etter målgang.

Satte høy fart

Trønderen gikk ut som nummer 14 i langrennet og jobbet seg raskt framover i feltet. Ut på nest siste runde hadde han kontakt med ledende Bernhard Gruber fra Østerrike, men i avslutningen var Moan i en egen klasse.

Dermed gikk veteranen inn til karrierens 23. verdenscupseier. Lørdag ble han nummer to i Chaux-Neuve og var på pallen for 50. gang i verdenscupen.

Magnus Krog gikk ut samtidig med Moan i søndagens langrenn og hang lenge med trønderen. På de siste rundene måtte telemarkingen slippe, men Krog kom meget sterkt på sisterunden og knep annenplassen foran Gruber.

I mål skilte det 8,4 sekunder mellom de norske gutta.

- Jeg fikk til et godt hopp fredag og kunne gå ut sammen med Moan. Jeg visste foran langrennet at Magnus er i kjempeform, så jobben min var bare å henge på han, sa Krog.

- Det klarte jeg nesten hele veien. Moan knuste alle i dag, og folk ramlet av etter hvert som han økte farten, fastslo telemarkingen.

Endelig på pallen

Krog hadde for øvrig ikke vært på pallen siden verdenscuprennene nettopp i Chaux-Neuve for ett år siden. Den gangen ble han også nummer to, bak Mikko Kokslien.

- Jeg er kjempefornøyd med annenplass. Ikke minst fordi det er så lenge siden jeg har vært på pallen, sa Krog.

Franske Jason Lamy Chappuis tok fjerdeplassen søndag, foran amerikanske Taylor Fletcher. Sistnevnte gikk ut i langrennet som nummer 37 og var raskest av alle i sporet. Moan og Krog hadde nest beste og tredje beste langrennstid.

Jan Schmid ble til slutt nummer 12. De øvrige norske valgte å droppe langrennet som følge av håpløse utgangspunkt etter hoppingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.