RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mogren: - En infeksjon som ligger og gror


MER BAK FASADEN? Torgny Mogren har tidligere vært i tottene på Petter Northug. Nå uttaler han seg om skiforbundets avgjørelse om å utestenge nordmannen fra verdenscupen.
MER BAK FASADEN? Torgny Mogren har tidligere vært i tottene på Petter Northug. Nå uttaler han seg om skiforbundets avgjørelse om å utestenge nordmannen fra verdenscupen. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Torgny Mogren tror det er mer som ligger bak Petter Northug-avgjørelsen.

Etter skiforbundets beslutning om å utestenge Petter Northugfra verdenscupen har den svenske skilegenden satt spørsmålstegn rundt avgjørelsen. Selv om han tror partene til slutt kommer til enighet tror han det ligger mer bak avgjørelsen enn kun uenighet rundt sponsorer.

- Det føles som om det ligger noe bak dette, en infeksjon som ligger og gror. Noe vi ikke kjenner til, små uenigheter på andre områder som gjør at ting er blitt som de har blitt, forteller Mogren til Expressen.

Mogren, som var kritisk til Northugs oppførsel under ski-VM i Falun, mener at sporten mister en av sine hovedattraksjonen denne sesongen:

- Det er trist for langrennsdekningen om de ikke kommer overens. Han er jo en av frontfigurene og en navn som klinger bra, så dette er absolutt ikke bra. Jeg håper det løser seg til neste mesterskap, forteller den svenske skilegenden.

Ikke urolig

Calle Halfvarsson på sin side stiller seg mindre bekymret rundt Northug-situasjonen og hvordan den tilsynelatende blir dratt opp hvert eneste år:

-Slik har det vært i mange år. De går ut og sier han ikke skal få gå verdenscupen, men så gjør han det alikevel. Jeg er ikke bekymret, mener Halfvarsson som også forteller Expressen at han tror det er «90% sikkert» at Northug blir å finne i sporet denne sesongen.

Emil Jönsson er også positiv til at det kommer en Northug-løsning, og mener det hadde vært trist om Northug ikke stiller til start i år.

- Om Petter ikke får gå så hadde det vært trist og kjipt for alle. Hvem sin feil og hvem som sitter på urimelige krav kan bare de involverte vite, men jeg og alle andre på det svenske landslaget vil så klart at Petter, slik som resten i toppen, er med og går, forteller Jönsson til Expressen.

- Om jeg skal gjette så tror jeg dette løser seg til slutt, det ville vært kjipt om det ikke gjorde det, sier den svenske langrennsstjernen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere