*Nettavisen* Sport.

Morten (23) blir sportssjef

NY JOBB: Morten Ring Christensen blir ny sportssjef for skicrosslandslaget. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Legger opp som utøver.

Morten Ring Christensen har de siste seks sesongene vært en del av det norske skicrosslandslaget, men går nå inn i en ny del av karrieren.

23-åringen har valgt å legge opp og går i stedet inn i en nyopprettet stilling som sportssjef for landslaget. Han har undertegnet en avtale fram til ut 2015.

- Jeg har en kropp som ikke mestrer det å være toppidrettsutøver lenger. Derfor er dette en kjempesjanse for meg og egentlig drømmejobben. Jeg får fortsatt være endel av det fantastiske skicrossmiljøet, og får det overordnede ansvaret for skicross, forteller Ring Christensen til Norges Skiforbund.

Bjørn Isaksen i skiforbundets freestylekomité er godt fornøyd med valget.

- Med Morten som sportssjef for skicross får vi en ung, ambisiøs og sulten leder som kan sporten til fingerspissene. Morten har virkelig fått føle opp- og nedturer med sykdom og skader, og har et unikt innblikk i hva som må til for å lykkes som lag og utøver, sier han.

- Han har i tillegg en klar forståelse av hvilke utfordringer norsk skicross står overfor med hensyn til økonomi, bredde- og rekruttering og anleggssituasjonen. Morten blir en leder som er «sportslig operativ» og som kommer til å følge landslagstrener og utøverne tett, sier Isaksen.

Christensen ønsker nå jobbe for at det skal bli et enda bedre sportslig opplegg rundt skicrosslandslaget og vil også ha fokus på inntektsbringende arbeid. Han må også få på plass et støtteapparat til sesongoppkjøringen.

Den starter om en drøy måned.

FEATURE FRA 2013: BLI BEDRE KJENT MED SKICROSSERNE


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.