*Nettavisen* Sport.

Mowinckel om målene: - Det blir mye av det samme kjedelige

TENKER ANNERLEDES: Men målsettingen er den samme for Ragnhild Mowinckel. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Men alpintjenta vil tenke litt annerledes denne sesongen.

Ragnhild Mowinckel skal gjøre det bedre enn i fjor. Flere plasseringer blant de ti beste og mer stabil skikjøring er målet. Dessuten skal hun bli sterkere rent mentalt.

- Målet er mye av det samme kjedelige, å bli bedre på ski og gjøre det bedre rent resultatmessig enn i fjor. Selvsagt har jeg lyst til å være mer konstant blant de ti beste, og å sikre en plass på seierspallen er absolutt et mål. Det skal jeg ikke nekte for, forteller Mowinckel til NTB.

Hun har i løpet av noen få sesonger etablert som en av de beste på det norske kvinnelaget, men som senior har det store gjennombruddet ikke kommet ennå. Likevel har hun ikke vært så veldig langt unna.

Nå går hun inn i en sesong uten store mesterskap, men med tøff verdenscup. Kanskje hun kan bruke den kommende sesongen til å bli enda mer stabil.

Tyngre fysisk

Mowinckel forteller om mange tunge treningsøkter gjennom våren, sommeren og høsten fram til nå. Det har også vært mye skikjøring, og de norske verdenscupjentene har forberedt seg på ski i New Zealand.

- Det har vært veldig mye trening gjennom sommeren og fram til nå. Det har vært et mye tyngre fysisk program i år enn hvordan det har vært før, og det har funket veldig bra. Testresultatene viser at jeg er blitt mye sterkere enn tidligere, sier hun til NTB.

Molde-jenta forteller også om noen veldig gode økter på ski i oppkjøringen til verdenscupåpningen om drøye to uker.

- Det har også gått veldig bra på ski, særlig i storslalåm. Det håper jeg skal få til når vi kommer til Sölden også. Men uansett hvordan går, er det ingen krise, for resten av sesongen kommer ikke før lenge etter Sölden-rennet, så det er mer enn nok tid til å gjøre justeringer, hvis det skulle være nødvendig, sier hun.

Annerledes tenkning

Ragnhild Mowinckel sier hun også har jobbet mye med det mentale.

- Det har vært viktig for meg å forsøke og få hodet mer på rett plass enn det har vært tidligere. Jeg prøver å finne ut om det lønner seg å tenke litt annerledes enn det jeg har gjort, forklarer hun.

- Jeg har i alle fall ingen redsel eller overdreven respekt for de aller beste, for de er vanlige mennesker de også. De beste er ingen supermennesker. Det er ikke noe mer med dem enn med meg. Det er holdningen. Det handler om å ha troen og å få det til der og da. Det må jeg jobbe med, forteller hun til NTB.

- Har oppkjøringen vært vellykket før sesongåpningen i år?

- All trening er gått etter planen. Jeg vil si det har vært veldig bra. Alt tyder på at det går bra, sier hun.

- Det blir en tøff start i Sölden. Jeg kjenner at hjertet banker når jeg tenker på det, og Sölden er noe av det tøffeste vi kommer borti. Det er litt som å lære å svømme, for vi blir kastet ut i det i starten av hver sesong. Det er alltid litt ekstra nervøsitet å starte der, legger hun til. (©NTB)

Annonsebilag