RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møter Sverige i VM-finale

FINALEKLAR: Thomas Ulsrud og resten av curlinggutta slo  Canada og passerte dermed det siste hinderet på veien til finale i VM.
FINALEKLAR: Thomas Ulsrud og resten av curlinggutta slo  Canada og passerte dermed det siste hinderet på veien til finale i VM. Foto: Andy Wong (Ap)
Sist oppdatert:
Både og Norge og Sverige beseiret Canada.

Det norske herrelaget i curling, med skip Thomas Ulsrud i spissen, er klar for finalen i Beijing etter å ha beseiret Canada 3-2 i semifinalen natt til lørdag.

Canada fikk enda en sjanse til å spille seg til finale, men tapte også for Sverige noen timer senere. Våre blågule naboer slo Canada 10-8.

Nå er det kun det svenske laget som skiller Ulsrud og Norge fra VM-tittelen i curling. Finalen spilles søndag.

Ulsrud og co. har briljert under mesterskapet, men var ventet å få en svært tøff oppgave mot curlingnasjonen Canada.

Ulsrud viste klasse da han reddet Norge ut av en vrien posisjon i omgang åtte, hvor han med minste margin fikk sendt sistesteinen gjennom en liten passasje og samtidig tok ut to av Canadas steiner.

I omgang ni var Canada på vei mot to poeng, men da feilet skip Kevin Koe med sistesteinen.

- Vi spilte en god kamp. Vi havnet i en del trøbbel i den niende omgangen, men ellers spilte vi bra. Vi var heldig da Canada bare fikk ett poeng i omgang ni, for da var jeg virkelig i problemer, sier Ulsrud ifølge NTB.

-Det føles godt å ha kommet til min første VM-finale. En del av gutta på laget har vært i finale tidligere, så de har ertet meg litt for det. Det er godt å endelig få fjernet den byrden fra mine skuldrer, legger Norges skip til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere