Nå blir det laserlys i Holmenkollen

Rune Velta svever ned mot VM-gull i Falun. Om snaue 14 dager er det hopping Kollen.

Rune Velta svever ned mot VM-gull i Falun. Om snaue 14 dager er det hopping Kollen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Håper det blir morsommere å heie fram våre norske verdensmestre.

Når verdens beste hoppere med VM-vinner Rune Velta i spissen setter utfor i Holmenkollen blir det med laserlinje i bakken. Dermed kan publikum lettere se hvor langt man må hoppe til en hver tid.

Det skal være renn i Holmenkollen både lørdag kveld og søndag ettermiddag. For første gang blir det hopping med laserlinje i bakken. Denne teknologien ble for alvor innført i hoppuken for to sesonger siden. Også under VM-rennene i Falun ble dette hjelpemiddelet for både hoppere og publikum en suksess.

- Et av grepene vi gjør er blant annet å innføre laserlinjen slik at publikum får se hvor langt neste hopper må hoppe. Dette håper vi vil gjøre det enklere å følge med og morsommere å heie fram våre norske verdensmestre neste helg, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

- Nå blir det enda mer spektakulært å hoppe i Holmenkollen. Dette gir publikum en ny dimensjon til hopprennet og gjør opplevelsen enda mer spennende. Det er gøy at Holmenkollen, med så lange tradisjoner, fornyer seg på denne måten, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Sæterøy kan melde at det går mot en flott Kollenhelg og at man så langt har solgt over 10.000 billetter. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.