*Nettavisen* Sport.

Nå er alpinistenes trenerteam komplett

Aksel Lund Svindal under fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Flere endringer foretatt.

09.09.14 14:47

Det er foretatt flere endringer i trenerteamet til de norske alpinistene foran neste sesong. Blant andre er canadieren Tim Gfeller (37) hentet inn som kvinnetrener.

Gfeller blir sjef for kvinnenes verdenscuplag. Han har undertegnet en toårskontrakt med Norges Skiforbund og får med seg Eivind Østenengen og Chris Refsnes i støtteapparatet.

– Jeg har vært med jentene på snø og på barmarkssamling. De er veldig godt i gang med det harde arbeidet som må til for å lykkes. Dette blir veldig spennende, sier Gfeller.

Han har blant annet åtte års erfaring som trener for det canadiske kvinnelaget på verdenscupnivå. Selv satte han tidlig punktum for alpinsatsingen for å konsentrere seg om en trenerkarriere.

Sebastian Petric er nye servicemann i kvinnelandslag foran den kommende sesongen.

Trener på snø

Herrealpinistenes støtteapparat er også komplett, opplyser skiforbundet. Lars Mæland er ansatt som barmarkstrener. Håvard Tjørhom fortsetter som verdenscupsjef og Tron Moger som fartssjef.

Franz Gamper vil ha ansvar for den daglige treningsoppfølgingen til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud både i fartsdisipliner og tekniske øvelser.

Europacupsjef Christian Mitter og Stefan Kronberger er også i full gang med sesongforberedelsene for de nest beste guttene.

Det er 12 kvinner og 13 menn i Norges landslagstropp. Mens kvinnene i disse dager avslutter en lengre snøsamling på New Zealand, er de beste herrene i full gang med sin samling i Sør-Amerika. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.