*Nettavisen* Sport.

Nå er Zuccarello blant NHLs beste målscorere

IDRETTSGLEDE: Mats Zuccarello jubler for scoring mot San Jose Sharks, hans fjerde mål for New York Rangers denne sesongen.

IDRETTSGLEDE: Mats Zuccarello jubler for scoring mot San Jose Sharks, hans fjerde mål for New York Rangers denne sesongen. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)

Nordmannen er blitt en målmaskin i NHL.

20.10.15 04:08

N.Y. RANGERS - SAN JOSE 4-0:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello (28) er kjent for sine ekstraordinære evner som playmaker, men denne sesongen ser han mer ut som en målmaskin enn en pasningssentral.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

I møtet med sterke San Jose Sharks scoret 28-åringen fra Hasle sitt fjerde mål for sesongen - og han har ennå ikke bokført en eneste assist.

Hvis noen hadde spådd før sesongen at Zuccarello skulle en klar overvekt av mål kontra assist, ville vedkommende ha fått stempelet «løgner».

- Nei, det tror jeg aldri har skjedd. Kanskje i Norge et år, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Du har blitt en målmaskin?

- Det er ikke hverdagskost, men jeg tar den, smiler han.

Lenge siden sist

Han har nesten rett i at dette aldri har skjedd. Forrige gang Zuccarello gjorde flere mål enn assist for et klubblag i løpet av én sesong, var da han bare spilte ti kamper for Rangers i 2011/12 og scoret to mål mot én assist.

Før den minisesongen må vi tilbake til da han herjet i norske ishaller med Frisk Asker og gjorde 34 mål og 25 assist på 43 kamper i 2006/07.

- Kan du forklare hvorfor du scorer så mange mål og har null assist?

- Nei. Hadde jeg hatt litt flyt, hadde jeg kanskje hatt noen assist i dag også, men sånn er det. Dette jevner seg ut i løpet av en sesong. Jeg regner ikke med å stå på denne statistikken, smiler Zuccarello.

- Du regner med å ende opp med flere assist enn mål?

- Ja, jeg regner med det. Men jeg får prøve å fortsette å skyte så godt jeg kan.

I skrivende stund er det faktisk bare fire spillere i hele NHL med flere mål enn Mats Zuccarello denne sesongen. Vladimir Tarasenko, Jamie Benn, Tomas Plekanec og Zach Parise står oppført med fem mål hver.

Tolv andre spillere - blant dem Patrick Kane, Jason Spezza og Jaromir Jagr - har like mange mål som oslogutten. Han er i godt selskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLSCORER: Mats Zuccarello har scoret fire mål på sju kamper. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)


Lundqvist fikk endelig hvile

Mats Zuccarello var på ingen måte den eneste helten da New York Rangers vant mot San Jose Sharks natt til mandag, norsk tid. Marc Staal scoret det første målet og bidro senere med en assist også.

I bakerst sto reservekeeper Antti Raanta meget bra i sin Rangers-debut. Finnen skal etter planen spille 20-25 matcher denne sesongen, men trener Alain Vigneault brukte førstekeeper Henrik Lundqvist i de seks første grunnseriekampene.

Mange trodde at Raanta skulle få sin debut mot svake New Jersey Devils, men også den kampen fikk Lundqvist (det ble likevel tap 1-2). At Raanta i stedet fikk den tunge siden av en to-dager-på-rad-serie, viser i det minste at Vigneault har tro på sin andrekeeper.

Tilliten ble neppe mindre av Raantas gode kamp mot Sharks. Finnen stoppet flere store sjanser og holdt nullen etter å ha stoppet 22 skudd i sin debut.

- Det er moro! Han har vært bra på trening og er en kul fyr å ha i garderoben, så det er moro! sier Zuccarello til Nettavisen.

- Hvor viktig er det for laget?

- Det er mest viktig for «Henke» å gi ham litt kamp. Nå vet han at Raanta er bra bak der, og så er det bra for laget å vite at vi fortsatt har en stabil keeper selv om Henke ikke står bakerst.

Finnen, som spiller med Mummitrollet malt på hjelmen, var naturlig nok både glad og lettet over å levere en god debut.

- Gutta forsvarte oss så bra i dag. Vi har ikke gjort det i det siste, det vi gjorde hele kampen i dag. Det var et par store sjanser til San Jose, men backene låste spillerne bort fra meg. Jeg kunne se alle skuddene, og da er det lettere å spille. Gutta skal ha en stor takk, sa Raanta beskjedent.

Se scoringen til Zuccarello her (med tillatelse fra Viasat):

Rangers-stjerner under press

Flere av Rangers-spillerne kom til matchen under solid press. Rick Nash er lagets best betalte utespiller med 7,8 millioner dollar i årslønn, men bidro med null mål de første seks kampene. I fjor scoret han 42 mål på 79 kamper.

Chris Kreider scoret nest flest mål i fjor (21), men klarte heller ikke å spise opp smultringen i løpet av de første seks matchene.

Også Derick Brassard (1 mål og 1 assist) hadde levert under forventning. Derek Stepan (3 mål og 1 assist) og Mats Zuccarello (3 mål) hadde produsert bedre, men ikke mer enn man skal kunne forvente av nøkkelspillere på det laget som vant President's Trophy forrige sesong.

Det største problemet til Rangers var ifølge trener Alain Vigneault likevel at backene ikke kom med offensive bidrag i stor nok grad. Kaptein Ryan McDonagh gjorde null poeng på de første seks kampene, Dan Boyle ett poeng, Marc Staal null, Kevin Klein ett og Keith Yandle tre.

- Mye av vårt offensive spill starter bakerst, med oss bryte ut av vår egen sone med raske, kort pasninger og, når situasjonen tilsier det, de lange, åpnende pasningene som gir oss raskere overganger. Av en eller annen grunn har backene våre som gruppe ikke blitt ordentlig synkronisert, sa Vigneault før matchen, ifølge Bergen Record.

Mer enn to poeng på spill

Den gode sesongstarten til New York Rangers, med tre strake seirer, ble utslettet av tre strake tap. Mandagens kamp handlet derfor om mer enn to poeng - den handlet om å få lov til å føle seg noenlunde komfortabel eller å kjenne kniven presse mot strupen fram mot torsdagens kamp.

Rangers har tidligere vist seg som et lag som trives under press. Det ble også 1-0 til hjemmelaget i Madison Square Garden med 9,24 minutter igjen av åpningsperioden.

Derick Brassard fant Marc Staal ledig på venstrebacken, og nummer 18 takket for sjansen med et hardt og velplassert skudd som gikk forbi formsterke Martin Jones i Sharks-målet.

Det gledet nok Vigneault litt ekstra at målet kom fra en back. Svenske Jesper Fast fikk også en assist her, i tillegg til Brassard.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEW YORK RANGERS feirer scoringen til Marc Staal i første periode. Foto: Frank Franklin Ii (Ap / NTB scanpix)

Like etter fikk San Joses beste målscorer, Joe Pavelski, sjansen alene med Henrik Lundqvists vikar Antti Raanta, som spilte sin første kamp for New York Rangers siden overgangen fra Chicago Blackhawks.

Finnen kom seirende ut av den duellen, til stor jubel fra tribunene.

Førsteperioden endte 1-0 til Rangers, med en 13-9-fordel i skudd.

Lekkert mål av Zuccarello

Så økte Mats Zuccarello til 2-0 med sitt fjerde mål for sesongen mens New York Rangers var i overtall da Dylan DeMelo satt utvist for San Jose.

Haslegutten fant nettmaskene med et kjapt og presist håndleddsskudd som Martin Jones neppe så noe av, fordi Rick Nash gjorde en flott jobb med å dekke utsikten for Sharks-keeperen.

Målet var Zuccarellos fjerde for sesongen.

Jesper Fast lurte inn 3-0 tidlig i tredje periode på en kontring som startet med gode pasninger av Keith Yandle og Chris Kreider.

Den unge svensken har fått økt tillit de to siste kampene og svarte med sin første scoring for sesongen mot Sharks.

Helt på tampen scoret også Viktor Stålberg for Rangers, og også for ham var det sesongens første nettkjenning. Dermed endte det hele 4-0 til hjemmelaget i møtet med et av NHLs beste lag så langt i 2015/16-sesongen.

Backene svarte på utfordringen

New York Rangers har taklet press tidligere, det er en nødvendig egenskap om man skal vinne grunnserien eller spille seg dypt inn i sluttspillet, slik Rangers har gjort de siste sesongene, og spillerne viste mot San Jose at de fremdeles besitter denne ferdigheten.

Backene svarte på Vigneaults utfordring med å gjøre fire poeng. Staal scoret et mål og la en assist (til Stålberg), mens Dan Boyle og Keith Yandle noterte seg for en assist hver.

Nå mangler det bare at Rick Nash begynner å score. Det kan ikke være langt unna nå. Nummer 61 satte et skudd i stolpen i Madison Square Garden for andre dag på rad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.