*Nettavisen* Sport.

Nå er Zuccarello på nivå med selveste Mark Messier

MATS ZUCCARELLO feirer 1-0-scoringen med lagkameratene etter bare et drøyt minutts spill mot Carolina Hurricanes. Foto: Al Bello (Afp / NTB scanpix)

Nordmannen tangerte legendens 22 år gamle rekord.

01.12.15 09:52

N.Y. RANGERS - CAROLINA 4-3:

NEW YORK (Nettavisen): Tre strake tap var nok for New York Rangers, som satte en stopper for poengblødningen ved å slå svake Carolina Hurricanes natt til tirsdag, norsk tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Mats Zuccarello satte tonen med et nydelig skudd som gikk i mål til 1-0 og øredøvende «Zuuuuk»-jubel i Madison Square Garden.

- Jeg tenkte bare at det var om å gjøre å fyre av. Innimellom går de inn, sier Zuccarello med et smil til Nettavisen.

Målet kom i overtall bare 1,09 minutter ut i matchen. Derick Brassard vant droppen, pucken seilte tilbake til Mats Zuccarello, som på direkten fyrte av et presist håndleddsskudd i motsatt kryss.

Det tok ikke mer enn fem sekunder av overtallsspillet før pucken lå i buret til Cam Ward og Brett Pesce kunne gå ut på isen igjen for Carolina.

Og vi fikk et nytt glimt av hvorfor Montreals kaptein Max Pacioretty er Zuccarello-fan.

Zuccarello og Messier

Scoringen sørget for at Zuccarello har gjort poeng i elleve kamper på rad mot Carolina.

Det er faktisk den lengste rekken en Rangers-spiller har hatt mot én motstander siden Edmonton- og Rangers-legenden Mark Messier gjorde poeng i elleve kamper på rad for Rangers mot Philadelphia Flyers mellom 1991 og 1993.

- Tangerte jeg Messier? Det er kult! Jeg visste ikke det, sier Zuccarello og lyser opp.

- Det er alltid kult å score. Nå hadde jeg gått noen kamper uten mål og vi har slitt litt, så det var deilig å få den tidlig, legger han til.

For dem som ikke vet hvem Mark Messier er: Han gjorde 1887 poeng på 1756 grunnseriekamper i NHL fra 1979 til 2004, ble kåret til ligaens beste spiller i 1990 og 1992 og vant Stanley Cup seks ganger.

Se målet til Zuccarello her:


Svak kamp, tross seieren

Trener Alain Vigneault hadde nok et håp om å få se at laget hans skulle finne tilbake til godformen etter det tidlige ledermålet, men han måtte nøye seg med små glimt av ordentlig rangershockey i første periode og etterpå var det ikke mange skift å skryte av for hjemmelagets del.

Mats Zuccarello er helt enig i at kampen ikke var mye å skryte av, selv om det endelig ble to poeng etter tre tap på rad. Spillemessig har vel Rangers egentlig ikke kommet skikkelig i gang med sesongen, selv om laget topper Metropolitan-divisjonen.

- Det er vanskelig å forklare hvorfor det blir sånn. Det er mange kamper. Det er vanskelig å få ordentlig driv når det kommer kamper så tett. Vi har hatt møter og vi har snakket om det. Det er vanskelig. Jeg vet ikke hvorfor det blir sånn, skal jeg være helt ærlig, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Hvis du skal gi sesongen deres så langt et terningkast basert på hvordan dere har spilt og ikke hvor mange poeng det har blitt, hvor mange øyne blir det da?

- Det blir en treer. Jeg mener at det har vært midt på treet. En treer eller firer. Vi har spilt bra i noen kamper, men det har ikke vært stabilt. Vi blir kanskje lurt av at Henrik Lundqvist har vært så bra, vi har levd litt på det, så det er kanskje sunt for oss å få noen tap på rad her.

Kevin Klein forsvant med skade

Oscar Lindberg økte til 2-0, mot slutten av første periode, etter et nydelig pasningsspill av Dan Boyle og Kevin Hayes som satte Lindberg i en strålende skuddposisjon.

Svensken gjorde ingen feil og fikk sitt niende mål for sesongen.

Rangers, som spilte uten andresenter Derek Stepan for andre kamp på rad - han er ute i 4-6 uker, mistet Kevin Klein i første periode.

Den tidligere Nashville-backen pådro seg en muskelskade og fikk bare spilt 2,22 minutter av møtet med Carolina.

- Skader er aldri gøy å få, spesielt ikke nå som vi har så mange tette kamper, men sånn er det, konkluderer Zuccarello.

Kreider fikk scoringshjelp

I andre periode reduserte først Carolina til 1-2 gjennom Jordan Staal etter fint framspill av Andrej Nestrasil, før Chris Kreider sørget for at Rangers fikk tilbake tomålsledelsen – med god hjelp av den sovende Carolina-keeperen Cam Ward.

Kreider styrte pucken mot mål fra nesten død vinkel, men pucken gikk via Ward og inn ettersom sisteskansen ikke var våken. Da jubelbrølet fra hjemmefansen i Madison Square Garden vekket ham, ble han så sint at han smadret spaken i stolpen.

Det var på høy tid at Kreider fikk en scoring, for øvrig.

Nummer 20 hadde ikke scoret på sju strake kamper, bare gjort ett mål på sine ti siste matcher og kun levert tre nettkjenninger hele sesongen, til tross for at han har spilt i andrerekken i samtlige 24 kamper før denne, hvor han faktisk omsider var degradert til tredjerekken.

Mer scoringshjelp

Derick Brassard la på til 4-1 for Rangers etter at Cam Ward igjen dummet seg ut i Carolina-målet.

Denne gang forsøkte veterankeeperen å slå en langpasning ut av egen sone, som Kevin Hayes snappet opp idet han kom fra utvisningsboksen.

Hayes ventet til Ward kom ham i møte før han spilte pucken til Brassard, som sto på siden av målet og dermed hadde et åpent bur fordi Ward hadde gått ut for å møte Hayes.

Brassard scoret enkelt sitt sjuende mål for sesongen og sitt 17 poeng. Bare Mats Zuccarello (22 poeng på 25 kamper) har gjort flere poeng enn Brassard hittil denne sesongen.

Carolina fikk et reduseringsmål også mot slutten av andre periode, da Victor Rask overrumplet Henrik Lundqvist med et raskt håndleddskudd mot sin svenske landsmann med 2,01 minutter igjen av perioden.

Ny spenning i kampen

Chris Terry reduserte til 3-4 da han overlistet Lundqvist etter å ha kommet alene med Rangers-målvakten etter en kontring. Jeff Skinner spilte ham fri etter en periode hvor hjemmelaget hadde lagt et kraftig press på Hurricanes.

Kort tid etterpå fikk Rick Nash sjansen alene med keeper, men den erfarne målscoreren skjøt over målet til Ward.

Mot slutten av kampen ble det amper stemning mellom John-Michael Liles og Mats Zuccarello, som dyttet og danset med hverandre i rundt 30-40 sekunder før begge på sendt i utvisningsboksen.

- Han krysstakler meg i ryggen hele tiden der. Jeg synes at han burde få en utvisning før jeg ble nødt til å ta igjen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke. Det endte med 4-3-seier for New York, som dermed stoppet tapsrekken på tre matcher.

New York Rangers skal i aksjon igjen allerede natt til torsdag, borte mot byrivalen New York Islanders i Brooklyn. Deretter får blåtrøyene besøk av Colorado Avalanche og Andreas Martinsen natt til fredag.

- Jeg gleder meg til det. Jeg hørte at det bare er femte gang i historien at to nordmenn møtes i NHL. Vi får håpe han får tre scoringer og jeg fire, så vi vinner 4-3, smiler Zuccarello.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.