RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAR LÆRT: Therese Johaug går ikke helt i kjelleren etter dårligere resultater, slik hun hadde en tendens til før.
HAR LÆRT: Therese Johaug går ikke helt i kjelleren etter dårligere resultater, slik hun hadde en tendens til før. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nå går det ikke lenger til helvete med Johaug

Therese Johaug har lært.

Therese Johaug (27) framstår med en helt annen selvtillit nå enn hun gjorde for bare noen få sesonger siden.

I FULL GANG: Therese Johaug under rulleskirennet Oslo skishow på Rådhusplassen i Oslo tidligere i juni.

Da hendte det at hun gikk helt i kjelleren om alt ikke fungerte som det skulle. Slik er det ikke lenger.

Når hun i disse dager er samlet til ny samling med de øvrige landslagsjentene i Hemsedal, er det med god kontroll på alt hun foretar seg. Johaug vet hva som kreves, og hun vet hvordan hun skal oppnå sine mål.

- Jeg har fått en veldig selvtillit og trygghet i treningen gjennom det jeg har prestert, og det var ikke alltid tilfelle tidligere. Det er den største forskjellen fra før, sa Johaug da NTB snakket med henne under samlingen på Sognefjellet tidligere denne måneden.

- Jeg vet at det snur selv om det kommer noen dårlige dager. Før gikk alt til helvete da jeg hadde en dårlig dag, og det er fort gjort å svartmale ting. Nå vet jeg at selv om jeg har blitt slått med 40 sekunder i en helg, så kan det være motsatt i den neste. Det er det som gjør det spennende også.

Siden har hun også fått vist seg fram for folk under Oslo skishow på Aker Brygge.

Samlingen i Hemsedal er den andre i løpet av juni måned. Selv om treningen i langrenn fra år til år følger mye av denne malen, sier Johaug at denne sesongen gir litt rom for eksperimentering. Langrennsfolket går inn i en sesong uten mesterskap, og det er tourene som er de viktigste konkurransene.

- Dette er en sesong der du kan prøve litt nye ting. Jeg konsentrerer meg mye om staking, men samtidig blir det mye av det samme, sier hun.

Staking er et tema som omtrent samtlige skiløpere trekker fram mot den kommende sesongen.

Samtidig har hun også andre moment i hodet som vies ekstra oppmerksomhet.

- Jeg jobber for å bedre hurtigheten og avslutningene mine. Jeg har veldig lyst til å komme meg til en semifinale i sprint i et vanlig verdenscuprenn. Til nå har jeg kun klart det én gang, og det var under en etappe i Tour de Ski. Men jeg kommer ikke til å prioritere de rene sprinthelgene i verdenscupen. Jeg får plukke meg ut noe som jeg skal gjøre det bra i. Det er ikke mulig å satse på alle renn. Du trenger perioder imellom for å lade opp på ny, sier 27-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere