*Nettavisen* Sport.

Nå gjør Løfshus endringer

GJØR ENDRINGER: Vidar Løfshus øker landslagstroppen i langrenn. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Antall løpere på landslagene i langrenn kommer etter alt å dømme til å øke kommende sesong.

Sist sesong var det totalt 23 løpere på allroundlaget for menn, kvinnelaget (allround og sprint) og sprintlandslaget for menn.

– Vi har et tak på 25 løpere, og slik vi har diskutert til nå kommer vi til å fylle den kvoten, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Onsdag skal landslagsledelsen ha sitt siste uttaksmøte, og etter det blir de siste ringerundene til løperne som får tilbud om plass gjort. Torsdag skal langrennskomiteen ha sitt møte der løperne formelt blir tatt ut på lag.

Planlegger mot nytt OL

– Vi er nærmest i mål med hele prosessen. Lagene blir presentert fredag i forkant av Skarverennet lørdag, sier Løfshus.

– Vi står foran en ny fireårsperiode fram mot neste OL og planlegger for det, sier Løfshus.

Noen vil forsvinne ut, og noen nye blir hentet inn. Det er bare Eldar Rønning og Kristin Størmer Steira som helt sikkert har sagt at de gir seg etter VM i Falun i 2015, mens Marit Bjørgen mer eller mindre har sagt at hun tar ett år av gangen avhengig av om hun har motivasjon til å gå på en ny sesong eller ikke.

Det er ikke gitt at Bjørgen fortsetter etter Falun-VM.

Uten Northug

NTB tror at det blir tatt ut åtte løpere på allroundlaget for menn, ti på kvinnelaget og seks sprintere. Petter Northug kommer til å kjøre sitt eget opplegg på eget privat lag også neste sesong.

Løfshus er innforstått med at det blir slik selv om han gjerne hadde sett også Northug på landslaget.

– Petter har sagt at han er motivert for en ny sesong, og jeg håper han satser skikkelig. Han er fortsatt ung, og vi trenger ham i miljøet, mener Løfshus.

Liten skepsis

Løfshus opplever ikke at det er mange som er skeptisk til landslagssatsingen. Løpere som Chris Jespersen, Simen Østensen og Simen Andreas Sveen kan alle bli hentet inn fra privatlag.

– Nå er det ingen som har skrevet under kontrakter med landslaget ennå, men jeg føler ikke at det er noen konkurranse med private lag. Jeg har ikke hørt mange negative tanker fra løperne jeg har vært i kontakt med.

Smøreteamet kommer trolig til å bli en tilnærmet blåkopi av årets. Ny juniortrener skal på plass. Brit Baldishol skal ikke lenger være trener.

– Brit Baldishol får et mer administrativt ansvar for utvikling, juniorene, regionlagene og skigymnasene. Tidligere har også dette ansvaret ligget under meg, sier Løfshus.

Ulf Morten Aune går ut av rollen som trener for sprinterne. Han skal arbeide tettere opp mot landslagssjef Løfshus og markedsmessige avtaler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag