RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har New York Rangers fått i gang alle stjernene sine

Sist oppdatert:
Henrik Lundqvist har stengt igjen målet, Mats Zuccarello leker - og nå er den tredje nøkkelspilleren i form igjen.

N.Y. RANGERS - NASHVILLE 3-0:

NEW YORK (Nettavisen): - Henrik Lundqvist er bra i dag, backene våre blokkerer skudd og spiller strålende og Rick Nash får én sjanse og setter den, så alt er som det skal, sier Mats Zuccarello til Nettavisen etter at hans New York Rangers har slått Nashville Predators 3-0 hjemme i Madison Square Garden.

- Det var en litt kjedelig kamp og det ble mange utvisninger, så det var ikke så lett å finne flyten, men vi vinner, så da er det greit, konkluderer den 28 år gamle nordmannen.

Grunnserien i NHL tar ikke slutt før 9. april 2016, men allerede nå tyder mye - nei, alt - på at New York Rangers kommer til å stille blant favorittene i sluttspillet.

Ser bedre ut enn i fjor

Bekymringen for at spillerne skal være mentalt slitne etter å ha spilt langt utpå sommeren to år på rad, er iallfall ubegrunnet.

Zuccarello og lagkameratene har satt ny klubbrekord med 16 seirer og 34 poeng på sine 21 første kamper.

Dette Rangers-laget ser bedre ut enn den utgaven som spilte seg til finalen i Stanley Cup i 2014 og til semifinale i sommer.

Mats Zuccarellos definitive gjennombrudd er en av årsakene til det, men dette er ikke det eneste argumentet. Laget har mer bredde enn før, mens Henrik Lundqvist er i sitt livs form og Rick Nash omsider har fått opp målscorerfarten sin.

Det siste punktet er viktig.

- Han er en av våre beste spillere, og vi trenger våre beste spillere, men han har vært god selv om han ikke har scoret, sier Zuccarello til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NEW YORK RANGERS feirer 1-0-scoringen til Rick Nash (nummer to fra høyre) mot Nashville Predators.

Nash er lagets best betalte utespiller og eneste naturlige målscorer. Han scoret 42 grunnseriemål i fjor, men forsvant i sluttspillet, da han bare nettet fem ganger på 19 matcher.

Hvis han fortsetter med det spillet han har vist de siste to kampene, er det all grunn til å være optimistisk for Rangers-fansen.

- Når du har scoret noen mål, begynner du å føle deg bedre med pucken. Det var en lang rekke hvor jeg var frustrert over at jeg ikke scoret, innrømmer Rick Nash.

Målet hans var en perle. Selvtilliten ser ut til å være tilbake for fullt.

Måltørke i Nashville

Nashville dominerte fullstendig i den første perioden, men uten å score mål - til tross for tre overtallsspill og 14-3 i skuddovertak.

Predators er bygd opp bakfra, med en strålende keeper i Pekka Rinne og ligaens antagelig beste backbesetning med Shea Weber og Roman Josi som stjernene, men det resulterer ikke nødvendigvis i mange mål.

Bortelaget kom til Madison Square Garden uten å ha scoret på 153,47 minutters spill - over sju perioder.

New York Rangers har ikke slike problemer. Førsterekken, med Mats Zuccarello, Rick Nash og Derick Brassard, hadde alene scoret 13 mål og 20 assists på de åtte siste kampene før denne.

Rick Nash økte totalen til 14 mål og 20 assists for førsterekken i de ni kampene de har spilt siden trener Alain Vigneault satte dem sammen igjen.

Rangers' nummer 61 er en av ligaens beste målscorere når han er i det rette lunet, men han scoret bare to mål på sine 17 første matcher denne sesongen. Tre mål i forrige kamp - hans 18. - bar bud om at også scoringsformen har ankommet.

Drøyt fire minutter ut i andre periode fikk han tak i pucken langs vantet i egen sone, forserte forbi Mike Fisher og gikk hele veien fram til Pekka Rinne selv. Mats Zuccarello var ledig, men Nash trengte ingen hjelp. Han satte pucken kontant i mål til 1-0.

Fortjent? Overhodet ikke.

Overraskende? Overhodet ikke.

Predators dominerte

Predators fortsatte å dominere kampen spillemessig. New York Rangers fortsatte å pådra seg utvisninger. Det gjorde det vanskelig for Mats Zuccarello å komme inn i rytmen, ettersom han sjelden spiller i undertall.

- Man kommer ikke inn i det. Når man først begynner å spille, kommer melkesyren med én gang. Så det er litt vanskeligere når vi spiller mye i undertall, men det gjør ingenting så lenge vi vinner, sier Zuccarello til Nettavisen.

HENRIK LUNDQVIST imponerte - som vanlig - for New York Rangers.

Det virket nesten som at hjemmelaget ville vise hele NHL at de ikke trenger pucken - de har en superstjerne mellom stengene i Henrik Lundqvist og han er nesten uslåelig denne sesongen.

Etter to perioder sto det 25-7 i skudd i Nashvilles favør. Og 1-0 til Rangers i mål. Nashvilles måltørke hadde vokst til 193,47 minutter.

- De kjørte jo egentlig over oss, erkjenner Zuccarello.

Hayes-show i tredje periode

Tidlig i tredje periode økte Rangers til 2-0 etter et nydelig angrep hvor en løs pasning fra Kevin Hayes åpnet opp for Marc Staal, som fikk en nokså enkel jobb med å spille inn til Derek Stepan foran mål. Den amerikanske senteren styrte pucken forbi Rinne.

Kevin Hayes satte inn 3-0 selv, i et Rangers-overtall, med et håndleddsskudd som traff Predators' Barret Jackman på vei mot mål og satte Rinne ut av spill.

Kampen endte 3-0 til Rangers, som dermed har vunnet elleve av sine tolv siste kamper og totalt denne sesongen har sanket sammen 34 av 42 mulige poeng. Laget til Mats Zuccarello er dermed best i NHL, sammen med Montreal Canadiens og Dallas Stars.

Rangers møter nettopp Montreal i neste match, natt til torsdag norsk tid.

Og Nashville har spilt 213,47 minutter uten å score mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere