Nå har Northug sonet ferdig

FERDIG SONET: Skistjernen Petter Northug.

FERDIG SONET: Skistjernen Petter Northug. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Gikk med fotlenke i mai og juni.

01.07.15 21:50

Petter Northug har sonet ferdig sin straff for fyllekjøring. Det skriver Adresseavisen onsdag kveld. 29-åringen bekrefter dette selv.

Saken er gjengitt av blant andre Aftenposten.

Northug har gått med fotlenke i mai og juni.

- Jeg har tatt min straff, og er nå ferdig sonet. Det har vært utfordrende, men jeg har fått gjort jobben min, som er trening. Det er alt jeg ønsker å si om dette, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Det var tilbake i februar det ble kjent at langrennsstjernen hadde fått innvilget fotlenkesoning for å ha kjørt i beruset tilstand.

Det var i mai 2014 at Northug kjørte i påvirket tilstand og krasjet sin Audi A7 med 1,65 i promille. Trønderen ble dømt til 50 dagers fengsel og fikk en bot på 185.000 kroner for hendelsen.

Saken fikk selvsagt enorm oppmerksomhet her hjemme i Norge og fokuset på skiløperens rolle som forbilde ble enda større.

29-åringen stakk fra stedet etter at han hadde krasjet bilden og skal ha gitt falsk forklaring ved å anklage medpassasjeren får å ha kjørt.

Northug slo imidlertid hardt tilbake sportslig, da han plukket med seg hele fire gull under VM i svenske Falun denne vinteren.

Da nordmannen deltok under et rulleskirenn i svenske Sunne forrige helg, var Northugs første utenlandstur etter at dommen var sonet.

Der ble han for øvrig knust av rivalen Calle Halfvarsson.

Northug er for tiden inne i samtaler med Norges Skiforbund om sin framtid på landslaget, partene har fortsatt ikke kommet til enighet.

29-åringen er tilbudt en avtale lik den han hadde sist vinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.