RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har Northug sonet ferdig

FERDIG SONET: Skistjernen Petter Northug.
FERDIG SONET: Skistjernen Petter Northug. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gikk med fotlenke i mai og juni.

Petter Northug har sonet ferdig sin straff for fyllekjøring. Det skriver Adresseavisen onsdag kveld. 29-åringen bekrefter dette selv.

Saken er gjengitt av blant andre Aftenposten.

Northug har gått med fotlenke i mai og juni.

- Jeg har tatt min straff, og er nå ferdig sonet. Det har vært utfordrende, men jeg har fått gjort jobben min, som er trening. Det er alt jeg ønsker å si om dette, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Det var tilbake i februar det ble kjent at langrennsstjernen hadde fått innvilget fotlenkesoning for å ha kjørt i beruset tilstand.

Det var i mai 2014 at Northug kjørte i påvirket tilstand og krasjet sin Audi A7 med 1,65 i promille. Trønderen ble dømt til 50 dagers fengsel og fikk en bot på 185.000 kroner for hendelsen.

Saken fikk selvsagt enorm oppmerksomhet her hjemme i Norge og fokuset på skiløperens rolle som forbilde ble enda større.

29-åringen stakk fra stedet etter at han hadde krasjet bilden og skal ha gitt falsk forklaring ved å anklage medpassasjeren får å ha kjørt.

Northug slo imidlertid hardt tilbake sportslig, da han plukket med seg hele fire gull under VM i svenske Falun denne vinteren.

Da nordmannen deltok under et rulleskirenn i svenske Sunne forrige helg, var Northugs første utenlandstur etter at dommen var sonet.

Der ble han for øvrig knust av rivalen Calle Halfvarsson.

Northug er for tiden inne i samtaler med Norges Skiforbund om sin framtid på landslaget, partene har fortsatt ikke kommet til enighet.

29-åringen er tilbudt en avtale lik den han hadde sist vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere