RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har også hun vært på pallen

STERK PLASSERING: Martine Ek Hagen kapret andreplassen i det siste verdenscuprennet i Rybinsk. Terje Bendiksby / NTB scanpix
STERK PLASSERING: Martine Ek Hagen kapret andreplassen i det siste verdenscuprennet i Rybinsk. Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De nest beste langrennsjentene har levert i Russland.

Martine Ek Hagen tok sin første pallplass i et verdenscuprenn på 10 kilometer skiathlon i russiske Rybinsk søndag.

23-åringen fra Ytre Enebakk var andre jente i må, 15,6 sekunder bak russiske Julia Tsjekaleva. Den 30-årige russeren vant for første gang i verdenscupsammenheng.

Ek Hagen var lenge med i kampen om seieren, men klarte aldri å hente inn forspranget Tsjekaleva skaffet ved skibyttet halvveis.

- Jeg følte at jeg hadde mer inne på fredagen. Helgen har vært bra og jeg er kjempefornøyd med denne andreplassen. Jeg følte at jeg la inn en god søknad om å gå VM i dag, sa Ek Hagen i et NRK-sendt intervju. 

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant fredagens klassiskløp samme sted, men klarte ikke å henge med hele veien søndag.

Heming-løperen endte på niendeplass. Hun lå derimot helt i front på mye av den klassiske delen, og inn til løpernes skibytte ved fem kilometer.

Kristin Størmer Steira ble nest beste norske løper på sjetteplass. Veteranen var et snaut halvminutt etter vinneren i mål, mens Jacobsen passerte målstreken 39 sekunder bak Tsjekaleva.

Ettersom Marit Bjørgen er tittelforsvarer på fellesstart med skibytte, har Norge fem plasser på tilsvarende distanse i Falun-VM i februar.

Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng regnes som sikre på VM-distansen, mens det er jevn kamp om de øvrige norske plassene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere