RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENDELIG MEDALJE: Kristin Størmer Steira har gått inn til mange sure fjerdeplasser, men i Sotsji fikk hun endelig med seg en individuell OL-medalje.
ENDELIG MEDALJE: Kristin Størmer Steira har gått inn til mange sure fjerdeplasser, men i Sotsji fikk hun endelig med seg en individuell OL-medalje. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Nå har Steira bestemt seg

Sist oppdatert:
Har vært usikker på om hun skal fortsette karrieren.

Kristin Størmer Steira gikk inn til sin første individuelle OL-medalje, da hun tok bronse på tremila i Sotsji i februar.

I en alder av 32 år kunne medaljen ha satt et perfekt punktum på en fin karriere, som blant annet har bestått av tre individuelle verdenscupseiere og åtte VM-medaljer.

I et blogginnlegg avslører imidlertid landslagsløperen at hun nå har bestemt seg for å fortsette én sesong til.

Så hva nå? Fikk brukt uka på fjellet til å tenke godt gjennom hva jeg skal gjøre neste år. Det hele falt tilslutt ned på om jeg har motivasjon til å gjøre den jobben som kreves for å kunne være med å kjempe om medalje i Falun neste vinter, både når det gjelder trening, og antall døgn på reisefot. Jeg har kommet frem til at det at det er noen utfordringer i forhold til hvilke kvaliteter som kreves i løypene i Falun, er noe som trigger og motiverer meg. Og når det positive med å reise rundt sammen med laget endte med flere enn de negative sidene, så var det bare å bestemme seg for å ta et år til.

Steira innrømmer at tanken om å satse privat, slik Petter Northug gjorde forrige sesong, har streifet henne.

Jeg har fått endel spørsmål, og tanken har også slått meg, om jeg ikke kunne stå utenfor lag, eventuelt være knyttet et privatlag, for å kunne ha mer frihet. Men jeg mener den kvaliteten det er på laget vårt, og et opplegg som jeg tror for min del ikke kan måle seg med noe annet, er bedre enn de fleste alternativer. Også er det jo en herlig gjeng å være på tur sammen med!

Før jobben med å forberede seg til VM i Falun neste vinter begynner, skal Steira ta seg en velfortjent ferie, og avslører at hun skal ut å reise med kjæresten Devon Kershaw, som går for det canadiske langrennslandslaget.

I morgen setter jeg kursen mot Nepal, og skal tilbringe det meste av april der. Vi skal gå/klatre på Mera Peak, som er 6500moh. Gleder meg, men er også spent på hvordan kropp og hode reagerer på slike høyder, men mest gleder jeg meg til å se og være i fjellene der! Reiser sammen med erfarne fjellfolk, og har også fått meg mange gode råd, så selv om jeg ikke føler jeg vet helt hva jeg går til, skal nok gå bra!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere