RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Kristoffersen bli historisk

LEDER: Henrik Kristoffersen leder med klar margin etter førsteomgangen i Hafjell.
LEDER: Henrik Kristoffersen leder med klar margin etter førsteomgangen i Hafjell. Foto: Alessandro Trovati (Ap / NTB scanpix)
Henrik Kristoffersen nærmer seg historisk rekord.

Henrik Kristoffersen tok en klar ledelse etter første omgang i VM-rennet for juniorer i slalåm mandag. Polakken Michal Jasiczek ligger på annenplass.

Dersom Kristoffersen skulle klare å beholde ledelsen sin også etter finaleomgangen, kommer han til å bli den mestvinnende alpinisten i junior-VM noensinne med seks gullmedaljer.

Da han vant storslalåmrennet i Hafjell-VM søndag, tangerte han østerrikeren Benjamin Raich som stoppet på fem VM-gull som junior på slutten at 1990-tallet

- Henrik kjørte ikke noen perfekt omgang på Hafjell mandag morgen. Det var flotte forhold etter at det hadde frosset på litt i natt, men løypa var for lett, så vår mann måtte holde igjen litt. Ellers ville det ha gått for fort, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Marcus Monsen som lå på sølvplass, men endte med bronse i storslalåmrennet søndag, er nest best av de norske på Hafjell mandag. Han ligger på en tiendeplass og er 1,18 sekund bak Kristoffersen. Monsen ligger 63 hundredeler bak amerikaneren AJ Ginnis som holder tredjeplassen etter første omgang.

Peder Dahlum Eide og Max Røiseland ligger på 12.- og 13.-plass etter førsteomgangen og har også gode muligheter for avansement.

Finaleomgangen går senere mandag. (©NTB) enrik kjørte ikke noen perfekt omgang på Hafk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere