*Nettavisen* Sport.

Nå mener Fannemel at han har løst «gåten»

GOD: Anders Fannemel brøt en viktig barriere i karrieren med sin første verdenscupseier. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Anders Fannemel brøt en viktig barriere i karrieren med sin første verdenscupseier.

Hornindal-hopperen mener han også kan kjempe om sammenlagtseieren i hoppuken.

Årsaken er ikke bare god hoppform, men at han mener å ha funnet løsningen på den ofte vanskelige Schattenberg-bakken i Oberstdorf. Han ble nummer 22 der i debutsesongen i hoppuken, men klarte ikke å kvalifisere seg til fjorårets renn.

– Jeg fant ut av den bakken i sommer. De andre bakkene mener jeg å ha god kontroll på, sa Fannemel til NTB etter rennene på Lillehammer.

– Ambisjonene er helt klart å vinne hoppuken en gang, sa 23-åringen fra Hornindal.

Fått en optimal sittestilling

I russiske Nizjnij Tagil tok 23-åringen en første- og en annenplass. Han blir med det en av favorittene til helgens renn i sveitsiske Engelberg.

Like etter at julefeiringen er over drar hopperne til Oberstdorf og det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

– Anders fant en prosedyre for hvordan han kommer i optimal sittestilling i sommer. Og nå har han klart det i forskjellige bakker tre ganger på rad i sesonginnledningen, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

– Det startet i den moderne bakken i Klingenthal, fortsatt i en mer bratt Kuusamo-bakke med kort radie og han gjentok det i den spesielle bakken i Russland hvor det også er bratt radie på hoppkanten. Det er lovende. Det viser at Anders har funnet en metode for å håndtere forskjelligere bakker. Da er det lettere å komme i gang med god hopping i Oberstdorf, sier Stöckl.

Østerriksk dominans

De fem siste sesongen har endt med østerriksk seier og dominans i den tradisjonsrike hoppuken. I tur og orden har Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer og Thomas Diethart.

Anders Jacobsen er siste nordmann med en sammenlagtseier i hoppuka. Det klarte han i gjennombruddssesongen 2006/07.

Denne sesongen må allerede bli betegnet som Fannemels gjennombrudd. Han presenterte seg med 10.-plass i Lillehammer i 2012.

Under skiflygings-VM i Vikersund presterte han verdens nest lengste svev med 244,5 meter. Bare Johan Remmen Evensen har vært lenger med ski på beina med sine 246,5 meter i 2011.

I midten av februar er det nok en gang renn i Vikersund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.