*Nettavisen* Sport.

Nå skal han bære flagget likevel

FØRST: Ole Einar Bjørndalen leder an når Norges tropp tar farvel med Sotsji under avslutningsseremonien. Her sammen med de andre gullvinnerne på mixstafetten: Tora Berger, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Emil Hegle Svendsen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Får oppgaven han takket nei til før OL-åpningen.

22.02.14 11:13

Ole Einar Bjørndalen, tidenes mestvinnende vinterolympier, har fått oppdraget med å bære det norske flagget under søndagens avslutningsseremoni.

Bjørndalen avslutter sin olympiske karriere med herrestafetten lørdag.

- Det er en stor ære å bli spurt om å bære flagget. Siden dette er mitt siste OL blir det helt spesielt å avslutte OL-karrieren med å bære flagget foran den norske troppen. Jeg har vært stolt av å få representere Norge i seks OL og har utrolig mange gode minner som norsk OL-deltaker. Det blir nok både vemodig og flott å avslutte OL-karrieren på denne måten, sier Ole Einar Bjørndalen.

Takket nei
Skiskytterlegenden ble torsdag valgt inn i IOKs utøverkomité. Bjørndalen ble også spurt om å være flaggbærer under åpningsseremonien, men det passet dårlig med konkurranseopplegget for Simostranda-utøveren.

Alpinisten Aksel Lund Svindal bar i stedet det norske flagget.

-Den norske OL-troppen hadde en flott representant i Aksel Lund Svindal som flaggbærer under innmarsjen. Dette flotte OL, sett med norske øyne, blir avsluttet med Ole Einar Bjørndalen som flaggbærer.

- En ære
- Han har gjennomført et eventyr av et OL sammen med laget sitt, og i tillegg avslutter han en rekordlang olympisk karriere som utøverrepresentant i IOK, valgt av verdens fremste idrettsutøvere til å være deres stemme i IOK. Ole Einar er en uendelig god representant for norsk toppidrett, og det blir en ære å gå bak ham på avslutningsseremonien, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.