Nå snakker han ut om skrekkfallet

MISTET KONTROLLEN: Alpinist Ondrej Bank.

MISTET KONTROLLEN: Alpinist Ondrej Bank. Foto: Brennan Linsley (AP / NTB scanpix)

- Jeg våknet i ambulansen, på vei til sykehuset.

09.02.15 19:25

Søndag falt Ondrej Bank stygt og skadet seg under alpin-VM i Beaver Creek. Tsjekkeren slo seg voldsomt i ansiktet i Beaver Creek-løypa.

Nå snakker 34-åringen ut om fallet til nettstedet ceskatelevize.cz, ifølge NRK.

- Jeg er glad for å være her og at jeg har muligheten til å prate. Jeg vet at skadene vil bli leget og at blåmerkene blir borte. Jeg er selvfølgelig glad for at jeg kjørte veldig fort, men det betyr ikke så mye nå, sier han til nettstedet.

Bank fikk et utslag på den ene skien under utfordelen i superkombinasjonen og ble kastet over det siste hoppet VM-løypa. Tsjekkeren lå an til å få en meget god tid, men det hele endte med at han skled livløs over mållinjen.

Publikum, presse og andre frammøtte holdt pusten og fryktet det verste.

Ban forteller at han fant seg et sted på siden av løypa han trodde skulle være raskere, men at det må ha vært et bløtere parti der, fordi den ene skien ble sittende fast og løste seg ut. Dette forårsaket det dramatiske fallet.

34-åringen har lenge blitt regnet som en ekspert på superkombinasjonen, men har også gjort seg bemerket sterke resultater i blant annet utfor.

Under VM-utforen lørdag ble han nummer sju.

Bare noen timer senere skulle det altså gå fryktelig galt samme sted.

- Jeg husker bare at jeg hoppet, så våknet jeg i ambulansen på vei til sykehuset. De tok vare på meg og jeg har ikke følt smerte noe sted. Jeg var ikke bekymret i det hele tatt, sier den tsjekkiske alpinisten videre.

Nå ser Bank fram til en rolig periode sammen med familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.