*Nettavisen* Sport.

Nå spiller Zucca for NHLs beste lag

SUPERREKKA: Derrick Brassard (til venstre) jubler sammen med Mats Zuccarello etter at Rick Nash har scoret 2-0-målet for New York Rangers mot Anaheim Ducks. Foto: Kelvin Kuo (Reuters / NTB scanpix)

Mats Zuccarello scoret da New York Rangers vant for ellevte gang på tolv kamper.

ANAHEIM - N.Y. RANGERS 1-4:

Det er ikke enkelt å markere seg i National Hockey League (NHL), som består av 30 lag med de beste spillerne i verden. New York Rangers vet dette bedre enn de fleste.

Etter at Mats Zuccarello (27) og lagkameratene spilte seg helt fram til finale i sluttspillet - også kjent som Stanley Cup - forrige sesong, åpnet Rangers denne sesongen svakt.

Når vi nå har rundet nyttår, er det ingenting svakt med Rangers.

Mats Zuccarello scoret det viktige 3-1-målet, det som punkterte matchen, da Rangers torsdag morgen (norsk tid) vant 4-1 mot Anaheim Ducks, som topper NHL med 58 poeng.

Zuccarellos rekkekamerater Derick Brassard og Rick Nash hadde sørget for 1-0 og 2-0, før Francois Beauchemin reduserte til 1-2. Dominic Moore fastsatte sluttresultatet til 4-1 med sin scoring i tomt bur da Anaheim hadde tatt ut keeperen for å presse fram et mål på tampen.

- Det var en riktig bra laginnsats i dag, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Henke (Henrik Lundqvist, red. anm.) sto bra og alle gutta kjørte på. Vi spilte mot dem som har mest poeng i hele ligaen, så dette var en deilig seier! fortsetter Zuccarello.

- En bra start på en tøff California-roadtrip, legger 27-åringen til, og sikter med dette til at Rangers allerede kommende natt skal møte regjerende Stanley Cup-mester Los Angeles Kings.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED


Anaheim er altså best poengmessig, men ingen lag er i så god form som New York Rangers, som har vunnet ni av sine ti siste kamper. Montreal Canadiens er nærmest med sine åtte seirer på de ti siste, og fem lag har vunnet sju av ti, men ingen av de 23 andre lagene har vunnet mer enn 60 prosent av sine siste ti kamper.

Det forteller mye om hvor jevnt det er i NHL.

New York Rangers strutter likevel av selvtillit for tiden. Det forstår man også av uttalelsene til trener Alain Vigneault før kampen mot Anaheim, da han ble spurt om ikke kampen mot Ducks ville bli en fin målestokk på hvor bra Rangers egentlig er.

- Vi spiler utvilsomt mot et godt hockeylag her. Jeg tror likevel at om dere spør Anaheim, vil de sannsynligvis si at vi er en målestokk for dem. Vi kom til Stanley Cup-finalen i fjor, og dette blir nok en stor kamp for dem også, sa Vigneault, ifølge New York Daily News.

Mats Zuccarello viser for øvrig strålende individuell form også. Oslogutten har gjort tre mål og elleve poeng på sine tolv siste kamper. Totalt står 27-åringen med 21 poeng på 35 kamper denne sesongen.

Det bør gi ham gode forhandlingskort når en ny kontrakt skal forhandles fram. Zuccarellos avtale med New York Rangers gjelder ut denne sesongen.

New York Rangers ligger på vippen når det gjelder sluttspillplass, til tross for at laget er i best form av samtlige lag i NHL. Etter 37 av 82 grunnseriekamper har Madison Square Garden-laget 48 poeng. Det holder bare til fjerdeplass i Metropolitan Division. Rangers har imidlertid to-tre kamper til gode på de tre lagene foran seg der.

Det viktigste er at Rangers er inne blant de åtte beste lagene i den østre avdelingen, slik at laget for tiden ligger på sluttspillplass. Rangers er nummer sju og har tre poengs margin ned til niendeplassen, som ikke gir sluttspillplass.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag