Nekter for at Vålerenga er «outsidere»

OFFENSIV: Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen mener laget hans kan vinne NM-gull denne sesongen.

OFFENSIV: Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen mener laget hans kan vinne NM-gull denne sesongen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Espen Shampo Knutsen mener Vålerenga kan vinne NM-gullet.

Vålerenga har hatt en meget svak sesong i GET-ligaen, og laget ender som nummer seks etter at grunnspillet er ferdig.

Det er en plassering som er langt under hva de fleste hadde forventet av «Iskrigerne» denne sesongen, og en plassering Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen langt fra er fornøyd med.

- Vi er skuffa over den plasseringen, men vi hadde ikke et bra nok lag fra starten av. Vi hadde for tynn tropp, men etterhvert fikk vi inn fire nye spillere, og vi er et mye sterkere lag nå, forteller Shampo til Nettavisen.

Ydmykende tap
Torsdag gikk Vålerenga på et ydmykende 3-2-tap hjemme mot Stjernen, og Shampo håper ikke det resultatet tar vekk noe av selvtilliten som har vært i laget den siste tiden.

- Innsatsen i dag var ikke god nok, den lå ikke i bunn. Vi gikk på 90 prosent av hva vi kan, og var ikke der vi helst vil være. Det er veldig skuffende, oppsummerer Vålerenga-treneren.

Etter å tidvis ha kjørt over gjestene, var det østfoldingene som kunne ta med seg tre poeng i bagasjen hjem til Fredrikstad, etter scoringer av Jordan George (to scoringer) og Peter Wennerström. Simon Gamache og Jørgen Karterud scoret for Oslo-laget.

Selv om det ble tap, legger ikke Shampo alt for mye i det svake resultatet.

- Vi bør slå Stjernen, men jeg tror ikke dette vil ha noe å si inn mot kvartfinalene. Etter jul har vi vært det beste laget i ligaen, og har masse selvtillit. Vi skulle ikke tapt i dag, men vi har trua på oss selv, sier han.

- Kan slå alle
Foreløpig er det ikke klart hvem Vålerenga må ut mot i det første hinderet på veien mot NM-gullet, og Shampo har heller ingen drømmemotstander i kvartfinalen.

- Jeg vet ikke hvem vi helst vil møte, det er vanskelig å si. Lørenskog er formsvake, men et knallag på papiret. Vi føler vi er gode nok til å slå ut alle lagene, så det er ikke så farlig hvem vi møter, sier en offensiv Shampo.

Etter en svak sesong, vil mange mene at Vålerenga går inn i sluttspillet som «outsidere» til å vinne det gjeve NM-gullet. Det vil ikke den tidligere NHL-proffen være med på.

- Jeg tror folk ser på oss som et av de lagene som kan vinne sluttspillet, men det er flere lag som kan være der. Stavanger og Storhamar er gode, og Stavanger er storfavoritter, avslutter Shampo.

Øvrige resultater torsdag:
Kongsvinger - Stavanger 5-7
Frisk Asker - Manglerud Star 5-2
Lørenskog - Lillehammer 3-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.